Sikeresen teljesítették a budaörsi önkéntes tűzoltók a járási mentőcsoport gyakorlatot

(Budaörs, 2016. október 17. – Budaörsi Infó) 2016. október 14-15-én került megrendezésre az Érdi katasztrófavédelmi kirendeltség alá tartozó járási mentőcsoportok gyakorlata, amin a Budaörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai is részt vettek.

 

 

Petró Tibor a Tűzoltó Egyesület vezetője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy legelőször három éve Nagykovácsiban, utána Szentendrén, tavaly Délegyházán, és idén Zsámbékon rendezték meg ezt a gyakorlatot.

 

tuzoltosag_petro_tibor

Petró Tibor

 

“2016. október 14-én délután 5 órától volt gyülekező a tűzoltó szertárnál, és 6 órakor kezdődött meg az esemény egy honvédelmi és munkavédelmi oktatással. Ezután finom paprikás krumplit vacsoráztunk, beszélgettünk.

A szállás a vendégek számára a Zichy Miklós Általános Iskolában volt berendezve. Sok idő az alvásra nem volt, hiszen hajnali 4 órakor ébresztő, 5-kor reggeli volt, és 6 órakor már el is indultunk a gyakorlat helyszínére, a volt zsámbéki laktanya területére.

A gyakorlat öt feladatból állt, volt sérültek mentése magasból, illetve mélyből, sérült személyek keresése erdős területen, égő épületből személyek, illetve gázpalackok mentése és szivattyúzási feladat is.

A zsámbéki tűzoltók a budaörsi és biatorbágyi kollégákkal együtt alkotják az úgynevezett Vadas Mentőcsoportot. A mentőcsoportok az év bármely időpontjában riaszthatók, és bármilyen katasztrófahelyzetnél tudnak segítséget nyújtani, legyen szó árvízről, hóhelyzetről, nagyobb tűzesetekről.

 

ote6

ote5

 

Ezek a feladatok a gyakorlaton úgy voltak felépítve, hogy a szakmai felkészültségen kívül a csapatmunkát is nagyban próbára tették, és ezeket külön értékelték is a szervezők. Az záró kiértékelés után a tűzoltóságnál várt bennünket az ebéd, ami tulajdonképpen a nap és a gyakorlat zárása is volt egyben. “

 

ote4

ote3

ote

 

Minden csoport sikeresen végre tudta hajtani a feladatokat, mindenki más-más módszerrel, a saját felszereléstől is függően, de a lényeg, hogy szakszerűen és balesetmentesen sikerült végrehajtani.

Gratulálunk a tűzoltóknak! Bízunk benne, hogy minél kevesebbszer kell majd a tudásukat élesben is használniuk.

 

(Budaörsi Infó/Fotók: Tamás Bors, Henriett Bors)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.