Magyar és amerikai zászlók kitűzéséért bírságoltak meg egy cirkuszt Romániában

Megbírságolta egy vándorcirkusz tulajdonosait a romániai Dambovita megyei prefektus, mert a megyeszékhely Targovisten egy áruház parkolójában felállított sátruk tartóoszlopaira Magyarország és az Egyesült Államok zászlajait tűzték ki – közölte a News.ro hírügynökség pénteken.

 

Antonel Jijiie prefektus a “legkisebb kiszabható” 2500 lejes (175 ezer forint) bírságról állított ki jegyzőkönyvet a román zászlótörvény alkalmazási útmutatásait rögzítő, 2001-ből származó kormányhatározatra hivatkozva.
A Targovistenews.ro portál azt írta: a New York cirkusz tulajdonosai az idegen zászlók kitűzésével botrányt keltettek Targovistén. Az internetes újság beszámolója szerint a törvénysértésről a 112-es sürgősségi hívószámon érkezett lakossági bejelentés, ezért egy rendőrjárőrt küldtek a helyszínre.

A cirkusz “magyar származású képviselőinek” magyarázata még az intézkedő rendőröket is meglepte, mert azt mondták nekik, hogy ők egy kft, és azt csinálnak, amit akarnak – állítja a helyi hírportál.

A román zászlótörvény szerint más államok lobogóit az ország területén csak Románia zászlajával együtt, kizárólag külföldi hivatalosságok látogatása, nemzetközi találkozók vagy ünnepségek alkalmából, hivatalos épületeken, vagy a helyhatóságok által kijelölt köztereken szabad kitűzni.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.