Nőtt az álláshirdetések száma

A júliusi-szeptemberi időszakban 23 százalékkal nőtt a hirdetők és 17 százalékkal a feltöltött hirdetések száma, miközben 40 százalékkal több álláskereső regisztrált a portálra 2015 azonos időszakához képest – derül ki a Profession.hu állásportál harmadik negyedéves jelentéséből.

 

Az MTI-nek kedden eljuttatott közlemény szerint az előző évhez képest 55, 39, illetve 15 százalékkal emelkedett a portálon a fizikai munka, a szakmunka és a gyártási feladatok kategóriájába feltöltött álláshirdetések száma. Az oldalon az álláskeresők főként az adminisztráció, az értékesítés, a szakmunka, valamint a fizikai munka kategóriába tartozó állásokra jelentkeztek.

A jelentésben arra is rámutattak, hogy a legtöbb munkavállalót programozó fejlesztő, bolti eladó, pénztáros, könyvelő, betanított munkás, illetve projektmenedzser pozíciókra keresték.

Az iskolai végzettséget tekintve az álláshirdetések 36 százalékánál főiskolai, 32 százalékánál pedig középiskolai végzettség a munkáltatók elvárása. A jelentkezéseknél fordított az arány, ugyanis a pályázók 53 százaléka középiskolai végzettséget igénylő állásokra jelentkezik, a főiskola végzettség esetén ez az arány 24 százalék.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a portálon meghirdetett állások 43 százalékánál olvasható az elvárásoknál az 1-3 év szakmai tapasztalat, az álláskeresők 40 százaléka azonban a tapasztalatot nem igénylő állásokra jelentkezik.

A földrajzi elhelyezkedés alapján a munkavégzés helye az állások 55 százalékánál Budapest, 13 százalékánál pedig Pest megye. Az álláskeresők 68 százaléka fővárosi állásokra küldte el a jelentkezését, míg 14 százalékuk Pest megyei pozíciókra – olvasható a Profession.hu jelentésében.

A Profession.hu piaci részesedése az állásportálokat tekintve tavaly meghaladta a 70 százalékot – közölte a cég.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.