Sokkal könnyebb lesz nyelvvizsgát szerezni, itt a könnyítés

Újfajta értékelési rendszert vezet be az ELTE Origó Nyelvi Centrum – ismertebb nevén a Rigó utcai nyelvvizsgaközpont. Könnyebb lesz megszerezni a bizonyítványt, más nyelvvizsga központokban is.

 

“2016 novemberétől bevezetjük újfajta komplex értékelési rendszerünket. Ennek lényege, hogy amennyiben az élő nyelvi írásbeli és szóbeli nyelvvizsgán is eléred a készségenként szükséges 40%-ot, akkor a gyengébben sikerült fél vizsgádat kompenzálhatod egy erősebb másik féllel, ha a szóbelin és írásbelin mutatott teljesítményed átlaga eléri a 60%-ot” – olvasható az ELTE Origó Nyelvi Centrum oldalán.

Ez azt jelenti, hogy a gyengébb – de készségenként legalább 40 százalékosra teljesített – szóbelit ki lehet javítani egy erősebb írásbelivel, vagy fordítva, egy nem elég jól sikerült írásbelit lehet kompenzálni egy erősebb szóbelivel.

A nyelvvizsgaközpont arra is felhívja a figyelmet, hogy az új értékelési rend visszamenőleg nem hatályos, csak a 2016 novemberében induló vizsgaidőszaktól érvényes. Kizárólag a komplex vizsgákon használják majd, vagyis egy korábban letett részvizsga – szóbeli vagy írásbeli – eredményét nem lehet kompenzálni egy később tett részvizsga eredményével. “A készségenkénti teljesítési minimum továbbra is 40%, a gyengébb részvizsga kompenzálása csak ebben az esetben lehetséges. Azaz példul hiába szerzel a szóbelin és az írásbelin elegendő pontot, ha a beszédértésen (laboron) nem éred el a 40%-ot, sajnos nem kaphatsz komplex bizonyítványt” – írják.

Az Origó-nyelvvizsga nem csak ezen az egy ponton változik – a többi módosításról itt olvashattok.

 

(forrás: eduline.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.