Gasztronómiai Fesztivál – II. Őszibarack Napok Budaörsön

(Budaörs, 2016. október 10. – Budaörsi Infó) 2016. október 24-én fotókiállítás megnyitóval kezdődik Budaörsön a II. Őszibarack Napok. A rendezvényt Budaörs Város Önkormányzata támogatja.

 

 

A Zsámbéki-medence és térsége Gazdakör és az Őszibarack Budakörnyéki Szövetkezet 2015. október 28-án gasztronómiai kiállítást szervezett a Szent Benedek Gimnáziumban őshonos őszibarackból készült termékekből. A rendezvényen jelen volt V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára is. Idén ismét különleges programokkal készülnek a gazdák.

 

barack_gasztronomiai_kiallitas (4)

 

A II. Őszibarack Napok nyitánya egy gasztronómiai kiállítással egybekötött fotókiállítás lesz a Városházán. A fotókat 2016. november 4-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

A rendezvényen fellépnek  a Szélrózsa Néptáncegyüttes budaörsi pacsirtái.

Beszédet mond Kisberk Balázs, a Szövetkezet elnöke, Mayer László, a Gazdakör alelnöke, Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere és a tervek szerint Földművelésügyi Minisztérium államtitkára.

A program 2016. október 29-én folytatódik a Budaörsi Gazdapiacon, ahol a kicsiket és a nagyokat egyaránt színes programokkal várják majd a szervezők.

9 órától lekváros fánk evő versenyre lehet jelentkezni, természetesen a győztes jutalomban részesül.

A gyerekek számára tökfaragó versenyt szerveznek, valamint lufi hajtogató, illetve arcfestő is lesz a program ideje alatt.

 

tokfaragas_gazdapiac_10_24 (3)

 

A délután a szépkorúakról szól majd. A PostART-on mutathatják majd meg, hogy mennyire ismerik az őszibarack fajtákat és, hogy meg tudják-e különböztetni a különböző barackokból készült ételeket, illetve italokat. Sorversenyen mérik majd össze a tudásukat a Szent Benedek Iskola lelkes diákjaival, és így megtudhatjuk, hogy a gasztronómia terén mi győz: a tapasztalat vagy a fiatalság.

A szombati nap programjait egy bál zárja majd, amit a PostART-on szerveznek meg, ahol az est fellépője a SWAMP lesz. Róluk nemrég olvashattak hírportálunkon, hogy miként nyűgözték le a Sziget közönségét.

 

 

swamp2

 

A bálon csak névre szóló meghívóval lehet majd részt venni.

A II. Őszibarack Napok utolsó program napja 2016. október 30-án lesz. Ekkor folytatódik az őshonos őszibarack fa fajták visszatelepítése az időjárás függvényében. A Gazdakör önkéntesek segítségével a meglévő mintakert bővítését tervezi.

A szervezők minden érdeklődőt sok szeretettel várnak a kiállításra és a szombati piaci programokra is, valamint a faültetésre is lehet még jelentkezni Kisberk Balázsnál a budaorsigazdakor@gmail.com e-mail címen.

 

barack_gasztronomiai_kiallitas (5)

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.