Elfogták a budaörsi és a budakeszi Tesco felrobbantásával fenyegetőző férfit

Egy óra leforgása alatt elfogta a rendőrség azt a férfit, aki bombával fenyegette meg a budaörsi és a budakeszi Tesco-t. A bejelentés után a rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, a szupermarket vendégeinek azonnal el kellett hagyniuk az épületet. Percekkel később a budakeszi bevásárlóközpontban is robbanószerről érkezett bejelentés.

 

 

Tűzszerészek és rendőrök nagy erőkkel vonultak a budaörsi helyszínre, ahol azonnal lezárták a környéket, a bevásárlóközpontot teljesen kiürítették a vizsgálat idejére. Nem sokkal később a BKK közösségi oldalán arról számolt be, hogy a 22-es autóbusz rövidített útvonalon közlekedik, nem érinti a Budakeszi, Tesco-Parkcenter végállomást, hatósági zárás miatt. Kiderült, hogy ott is bombával fenyegetőztek, a hatóság emberei percek alatt ellepték bevásárlóközpontot és annak környékét.

Közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán M. Péter 28 éves bicskei lakos ellen.

A férfi a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2016. szeptember 29-én 12 óra 30 perckor telefonon hívta a rendőrséget és közölte, hogy egy Budakeszin lévő áruházban bomba fog robbanni. M. Péter 2016. október 5-én 8 óra 13 perckor ismét hívta a rendőrséget. Ekkor azt mondta, hogy egy budaörsi és egy budakeszi hipermarketben fog bomba robbanni.

A Budaörsi Rendőrkapitányság munkatársai a bejelentést követően egy órával Budakeszin, a bűncselekmény elkövetési helyének közelében elfogták a gyanúsítottat.

A férfit a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállították, elszámoltatása jelenleg is folyamatban van.

 

(Forrás: lokal.hu/police.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.