Premier előtti filmekkel indul a Cinema City Filmünnep

Több premier előtti vetítéssel indul az idei Cinema City Filmünnep, amelyen október 6. és 9. között mintegy negyven filmet vetítenek le a fővárosi és vidéki mozikban.

 

A Cinema City ötödik alkalommal rendezi meg minden fővárosi és vidéki mozijában a négynapos vetítéssorozatot, amelynek programjában jóval a bemutató előtt láthatják a nézők a Wellhello #sohavégetnemérős című filmjének exkluzív epizódjait, valamint Szabó Simon Ebéd előtt című díjnyertes rövidfilmjét is. Az alkotókkal közönségtalálkozót is szerveznek – közölte a mozihálózat hétfőn az MTI-vel.

Szintén premier előtt válthatók kedvezményes jegyek két francia film, az Aladin legújabb kalandjai és a Belle és Sébastien – A kaland folytatódik vetítéseire, valamint a Lángelmék című amerikai akcióvígjátékra is.

A premierek között a Kubo és a varázshúrok című animációs filmet és a Pizsamaparti című svéd gyerekfilmet láthatja a közönség, a felnőtteket pedig a Lány a vonaton című thrillerrel és a Virsliparti című vígjátékkal várják. Réz András a Lány a vonaton című alkotásról filmklubb keretében tart beszélgetést.

A program weboldalán, a Filmünnep TV adásaiban több mint 50 beszélgetést és ugyanennyi filmelőzetest nézhetnek meg online és mobilról a mozirajongók, a műsorvezetők  pedig olyan magyar filmek alkotóival beszélgetnek, mint az Ernelláék Farkaséknál, a Martfűi rém vagy a jövő év elején mozikba kerülő Kincsem.

Három nagy filmes univerzum is szerepel a Filmünnep TV témái között: a Zsivány Egyes, a Legendás állatok és megfigyelésük, valamint a Dr. Strange című filmek kapcsán látható majd beszélgetés a Star Wars- és a Marvel-filmek világáról, valamint a Harry Potter-filmek karaktereiről. A filmes szakemberek és színészek mellett számos híresség is beszámol mozis élményeiről.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.