Az Idősek világnapját Budaörs egy új Nyugdíjas Klub átadásával ünnepelte

(Budaörs, 2016. október 4. – Budaörsi Infó) Elkészült az új Nyugdíjas Klub a Szabadság úton, a Jókai mór Művelődési Központ mellett, ahol immár méltó körülmények között találkozhatnak, szervezhetik programjaikat a budaörsi idősek. Az épület átadása után, 2016. október 3-án, a Jókai Mór Művelődési Központban köszöntötte a város a szépkorúakat az Idősek Világnapja alkalmából.

 

 

Sok egyeztetés előzte meg az épület átadását, amely helyszínének kiválasztása sem volt egyszerű. Fontos volt a központi elhelyezkedés, jó megközelíthetőség, mégis nyugodt környezet, valamint, hogy az elkészülő épületet kényelmesen és akadálymentesen tudják használni az idősek.

A kiválasztott ingatlanon elbontották a meglévő épületeket, és helyettük egy modern, magastetős, optimális helykihasználású közösségi teret hoztak létre. Az „U” alakú épülethez belső udvar és hátsó kert is kapcsolódik, amelyek programoknak, beszélgetéseknek is helyszínéül szolgálhatnak.

 

16_10_03_nyugdijashaz_atado-7

16_10_03_nyugdijashaz_atado-8

 

Az épület korszerű téglafalazattal és fa fedélszerkezettel készült, nettó alapterülete 235 m2, amelyben egy 80 férőhelyes nagyterem és egy vele összenyitható, 35 férőhelyes kisterem, továbbá próbaterem, foglalkoztató, valamint konyha, vizesblokk, közlekedők és tároló található.

 

 

16_10_03_nyugdijashaz_atado-6

 

Az épület anyag- és formavilágában a hajdani fő utca sváb házait idézi, anyaghasználatára, megjelenésére általában jellemző a természetesség.

Az átadó ünnepségen, 2016. október 3-án, beszédet mondott Wittinghoff Tamás polgármester, aki utalt rá, hogy az új épületet épp az Idősek Világnapjához kapcsolódóan vehetik birtokba a budaörsi nyugdíjas szervezetek.

 

16_10_03_nyugdijashaz_atado-2

16_10_03_nyugdijashaz_atado-1

 

Október végére pedig profi művészek mellett már az idősek aktív közreműködésével készül el egy közösségi alkotás, amely a Nyugdíjas Klub falát fogja díszíteni. Az alkotások a négy évszakot, és ezáltal az idő múlását fogják szimbolizálni.

 

 16_10_03_nyugdijashaz_atado-9

 

Az átadó ünnepségen felléptek a Kesjár Csaba Általános Iskola diákjai is, akik furulyajátékukkal kedveskedtek a jelenlévőknek.

 

16_10_03_nyugdijashaz_atado-4

16_10_03_nyugdijashaz_atado-3

16_10_03_nyugdijashaz_atado-17

16_10_03_nyugdijashaz_atado-18

16_10_03_nyugdijashaz_atado-13

Simon Erika, Wittinghoff Tamás, Forgó Imréné

 

Az ünnepségen átadásra került 220 000 Ft is, amit Budaörs Város Önkormányzata ajánlott fel a Nyugdíjas Klub részére. Ez az összeg a város 30 éves évfordulójára készült Budaörs, a mi városunk című könyv értékesítéséből gyűlt össze. A könyvet adományért cserébe lehetett megkapni.

Az összeget Forgó Imréné, Ibolya néni vette át.

 

16_10_03_nyugdijashaz_atado-12

16_10_03_nyugdijashaz_atado-11

 

16_10_03_nyugdijashaz_atado-10

Az átadó ünnepséget követően a Jókai Mór Művelődési Központban folytatódott az ünneplés, hisz az Idősek világnapja alkalmából egy kis műsorral készültek a szervezők a szépkorúak számára. Wittinghoff Tamás köszöntőbeszéde és az ünnepi műsor után egy-egy szál rózsával köszöntötték a jelenlévőket.

 

idosekvilagnapja-6

idosekvilagnapja-4

idosekvilagnapja-3

idosekvilagnapja-2

idosekvilagnapja-1

 

A hagyományokhoz híven a legidősebb résztvevőt Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere köszöntötte. Gratulálunk Király Mihálynénak, aki idén ünnepelte 97-dik születésnapját.

 

idosekvilagnapja-5

 

 

(Budaörsi Infó/budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.