Teréz körúti robbantás – 10 millió forintos nyomravezetői díj

A szombati budapesti, Teréz körúti robbantás nyomravezetőjének személyét a rendőrség bizalmasan kezeli, az eljáró hatóság szükség esetén megvédi a tanút – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján vasárnap este. Vasárnap késő este befejezték a helyszínelést a hatóságok a fővárosi Teréz körúton, ahol szombat este egy házi készítésű robbanószerkezettel elkövetett robbantásban sebesült meg két járőröző rendőr

 

 

Papp Károly országos rendőrfőkapitány korábban sajtótájékoztatón jelentette be, hogy nettó 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűztek ki.

A honlapon megjelent közlemény szerint az összeg annak fizethető ki, aki egyebek mellett az elkövető személyéről olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik.

A 20-25 év körüli, körülbelül 170 centiméter magas, világos horgászkalapot, sötét vászondzsekit, kék farmernadrágot és fehér sportcipőt viselő elkövető ellen több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt folytatnak eljárást.

 

terez_koruti_robbantas_2016szept25_helyszineles_utan

 

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Facebook-oldalán azt írta: a 4-es és a 6-os villamospótló autóbuszok, valamint a 70-es és a 78-as trolibuszok ismét az eredeti útvonalon közlekednek.

    A fővárosi Teréz körút 2-4. szám előtt szombat éjjel történt robbantásban egy rendőr életveszélyesen, a másik súlyosan sebesült meg. Vasárnap estére mindkettőjük állapotát stabilizálták.

    A Teréz körutat az Oktogon és a Wesselényi utca között még szombat éjjel teljes egészében lezárták, a BKK járatait elterelték, a rendőrök napközben minden környéken élőt kikérdeztek, a helyszínelők pedig folyamatosan dolgoztak.

    Papp Károly országos rendőrfőkapitány vasárnap azt mondta: a robbantás célpontjai a járőrök voltak – mint fogalmazott – “a rendőreimet ki akarták végezni”. A főkapitány az egész magyar rendőrség elleni támadásnak nevezte a robbantást, és közölte: hajtóvadászatot indítottak az elkövető ellen, és – mint mondta – meg fogják találni és meg fogják tudni a motivációját.

    Ismertetése szerint több száz rendőr dolgozik az ügyön, és együttműködnek a Terrorelhárítási Központtal, valamint a polgári titkosszolgálatokkal is. Éjszaka megkezdték a szemlét, a tanúkutatást, a szakértőket is bevonták, és 145 kamerafelvételt is lefoglaltak. A kamerafelvételek értékelését megkezdte a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) és a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ.

    A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda emberölés kísérlete miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Aki a cselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen az ingyenesen hívható 06-80-620-107-es telefonszámon, vagy hívja a 107-es, 112-es segélyhívók valamelyikét. Ezen felül a rendőrség azt kérte, hogy mindazok az állampolgárok, vállalkozások, akik, illetve amelyek Budapest teljes közigazgatási területén belül térfigyelő kamerát üzemeltetnek, a rögzített felvételeiket 30 napig, azaz 2016. október 24-ig őrizzék meg. MTI

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.