IfiSzedd – Összefogás egy tisztább Budaörsért

(Budaörs, 2016. szeptember 26. – Budaörsi Infó) Az IfiSzedd mozgalom 2016. áprilisában indult el, a Föld napja tiszteletére. A Városi Ifjúsági Klub több budaörsi szervezetet felkeresett, hogy együttes erővel tisztítsák meg a város nehezebben elérhető területeit. 2016. szeptember 25-én ismét akcióba lendült a szemétszedő csapat.

 

 

Korábbi cikkünkben már olvashattak arról, hogy áprilisban, ugyanúgy mint most is, több egyesület delegált tagokat, hogy megmutassák, hogy egységben az erő.

A vasárnapi szemétszedésen részt vettek a felsőszállási lakosok, a Fillari-Team, a Babagenetika Mozgalom, a Budaörsi Infó, a Városi Ifjúsági Klub, a RunÖrs, a Magyar Vöröskereszt budaörsi szervezetének tagjai és néhány lelkes önkéntes.

 

16_09_25_ifiszedd_szemetszedes-8

16_09_25_ifiszedd_szemetszedes-9

 

A megtisztításra szánt útvonal a Felsőszállás, Csalogány, Akácos utca által körülzárt erdős terület volt, ahol több mint 30 zsák szemét gyűlt össze.

A felsőszállásiak nagyon derekasan kivették a részüket a munkából. Volt aki gyerekekkel, kutyával vagy talicskával érkezett. Az itt élőkről bátran el lehet mondani, hogy tesznek azért, hogy szebb legyen a környezetük. A környéken élők összefogása példaértékű.

 

16_09_25_ifiszedd_szemetszedes-14

 

16_09_25_ifiszedd_szemetszedes-10

16_09_25_ifiszedd_szemetszedes-13

 

Májer Emese a Városi Ifjúsági Klub munkatársa a Budaörsi Infónak elmondta, hogy szeretnék ha a Klub a helyi egyesületek, civil szervezetek számára egy olyan állomás lenne, ahová szívesen jönnek, mert mindig van valami újdonság, valami tennivaló, olyan feladat, amivel szebbé tehetik az unalmas hétköznapokat.

“Az IFISzedd egy kiváló alkalom volt arra, hogy nehéz körülmények között is segítsük egymás munkáját. Több órát gyalogoltunk, eltévedtünk, nehéz terepen, erdőből szedtünk hulladékot, és hiába volt nehéz a feladat, együtt könnyebben ment. Vidám élményekkel távoztunk még úgy is, hogy szomorú a tény, hogy az emberek tájvédelmi körzetbe dobálják szét a szemetüket.

Nem értem, hogy ha az emberek arra szentelnek időt és energiát, hogy az erdő közepére egy árokba eldobják a szemetüket, akkor miért nem választanak ésszerűbb megoldást, és ugyanannyi erő kifejtéssel, miért nem lomtalanításkor dobják ki a feleslegessé vált holmijaikat.”

 

16_09_25_ifiszedd_szemetszedes-11

16_09_25_ifiszedd_szemetszedes-12

 

16_09_25_ifiszedd_szemetszedes-15

A nap hősei egyértelműen a “kicsik” voltak, hisz olyan energiával vetették bele magukat a munkába, hogy a felnőtteknek igyekezni kellett olykor-olykor, hogy utolérjék őket.

 

16_09_25_ifiszedd_szemetszedes-7

16_09_25_ifiszedd_szemetszedes-2

16_09_25_ifiszedd

 

A szemétszedő kommandóról biztosan fogunk még hallani, hisz a Budaörsi Infó minden hasznos budaörsi kezdeményezésről beszámol, és támogatja is azt! 

 

16_09_25_ifiszedd_szemetszedes-5

 

Az IFISzedd csapata számára a BTG biztosított szemeteszsákot és kesztyűt is a szedéshez. A felhalmozott szemetet pedig hétfőn elszállították. Ilyen a jó csapatmunka. Példaértékű kezdeményezés!

 

16_09_25_ifiszedd_szemetszedes-3

16_09_25_ifiszedd_szemetszedes-1

Az IfiSzedd szemétszedő kommandója

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.