Gulyás Boglárka kiállítása megtekinthető a Városházán

(Budaörs, 2016. szeptember 23. – Budaörsi Infó) 2016. szeptember 19-én nyílt meg a Városházán Gulyás Boglárka Örök Őrök és Városházaink című kiállítása.

 

 

Gulyás Boglárka képei a Városháza aulájában egy hónapon keresztül megtekinthetőek.

 

Az alkotó önreflexiója:

1976-ban születtem, ovis koromtól rajzolok.

Az alkotás napról napra ad valami új keresgélni valót.

Mint képzőművész a természetből merítem munkáim alapötletét, alapanyagként a fa sokféle formában kerül nálam átalakításra.

Egyedi kézműves tárgyak, babák, szobrok, textil ajándéktárgyak készítése örömmel vállalt felelősségem. Portrérajzokat, festményeket készítek megrendelésre is.

Budaörsön élő és alkotó művészként egyik feladatom a város értékeinek kutatása, bemutatása és megőrzése.

Komoly céllal kezdtem bele egy festménygrafikai-sorozatba, mely régi és érdekes múltú (sok esetben már lebontásra ítélt) épületeket és szobrokat mai állapotukba, ám régi szerepük hangulatával tárna a nyilvánosság elé.

Összetett technikával dolgozom, a képek régi falemezekre (cementes zsaludeszka), akvarell-és különleges struktúrájú papírra készülnek lazúros víz és száraz akrilfestékkel, részletgazdagságukat tusrajz emeli ki. Lehetőség szerint kint kezdem a munkát az épület helyszínén, az utcán.

A művészi rajz tanáraként pedig célom, hogy egyéni látásmóddal feszerelve egész és bátor emberek kerüljenek ki a gyerekkoromból, tudva mi a jó és mi a kerülendő, mivel építenek, mivel rombolnak, merészen felvállalva saját magukat, tisztelve a környezetet amelyben élünk.

Ezzel a kiállítással a célom a múlt értékeinek életbe hozatala, mert a tisztelet tanulásától figyelmesebbek, emberségesebbek leszünk.

Vigyázzunk, hogy mit hagyunk örökül.

 

varoshaza_kiallitas-2

varoshaza_kiallitas-4

varoshaza_kiallitas-3

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.