A Magyar Örökség-díjat elnyert Misztrál együttes fellép Budaörsön

(Budaörs, 2016. szeptember 22. – Budaörsi Infó) Budaörsön a PostArt kulturális színtér idén kapcsolódott az országos Ars Sacra fesztiválhoz.

 

„A művészet lemossa a lélekről a mindennapok porát.”
(Pablo Picasso)

 

2016. szeptember 22-én 19 órakor kezdődik a PostArt-on az idén Magyar Örökség-díjat elnyert Misztrál együttes előadása.

A belépés ingyenes!

 

MEGKOPOTT HARANGSZÓ (1456-1956)

Már félévezrede és hatvan éve zúgnak a harangok minden délben 1456, a nándorfehérvári diadal emlékére. Hatvan éve, 1956-ban egész Európában értünk, magyarokért, a magyar forradalomért kondultak meg a harangok. Győztünk Nándorfehérvárnál, győzött októberben a forradalom – aztán elözönlötte hazánkat másfél évszázadra a török, újra megszállták évtizedekre országunkat a szovjetek.

1456-ban és 1956-ban egy kis nép halált megvető bátorsággal szállt szembe az országunkra – és Európára! – zúduló barbársággal. Hunyadi János és serege Nándorfehérvárnál, a magyar forradalmárok – gyerekek, ifjak, férfiak és nők – a főváros utcaköveiből épített barikádokon védték a roppant túlerővel szemben hazánk – és a keresztény Európa – szabadságát, jövőjét, szellemét.

Az Európát leigázni szándékozó török szultán és utódai Nándorfehérvárnál tanulták meg: a keresztény Európa számukra bevehetetlen föld – és erő. Moszkva világuralmi álmokat dédelgető urai 1956-ban Magyarországon kaptak halálos sebet: embertelen birodalmuk néhány évtized múlva eltűnt a föld színéről.

Magyar gondolkodók, költők, muzsikusok emlékeznek szavakkal, versekkel, dallamokkal 1456-ra és 1956-ra.

A múltat idézik: megtanítanak figyelni a jövőre.

 

arssacra

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.