Ülésezett a képviselő-testület

(Budaörs, 2016. szeptember 1. – Budaörsi Infó) Rendkívüli képviselő-testületi ülést tartott 2016. augusztus 31-én Budaörs Város Önkormányzata, ahol többek között a Budaörsi Egészségügyi Központ zökkenőmentes működésének biztosításával kapcsolatban hoztak döntéseket.

 

 

1. napirendi pontként az egészségügyi ellátórendszer egyes kérdéseiről döntött a testület.

A 2. napirendi pontban a szavazatszámláló bizottsági póttagok megválasztásáról szavaztak a 2016. október 2. napjára kitűzött országos népszavazásra.

A 3. napirendi pontot zárt ülésen tárgyalták. A Baucont Zrt. „fa” felszámolójától kapott egyeztetési javaslatról döntöttek.

Napirend előtti hozzászólásában dr. Bocsi István jegyző arra kérte a budaörsieket, amennyiben részt akarnak venni az októberi népszavazáson, ellenőrizzék, hogy megkapták-e az erre vonatkozó értesítést. Ellenőrzéseik során ugyanis azt tapasztalták, hogy a nem Budaörsön készülő országos adatbázisban vannak hibák. Ha nem kaptak értesítést, ami igazolja, hogy szerepelnek a választási névjegyzékben, akkor jelentkezzenek a Polgármesteri Hivatalban adategyeztetésre. Még van idő pótolni a hiányosságot.

 

Első napirendként a Budaörsi Egészségügyi Központ működésével kapcsolatos előterjesztést tárgyalta a képviselő-testület. Miután a Központot működtető EUROP-MED Kft-n belül néhány hónapja súlyos konfliktusok alakultak ki, és büntetőfeljelentés is történt, ezért az önkormányzat azonnal keresni kezdte a megoldást, hogy a helyi egészségügyi ellátás veszélyeztetése nélkül oldódjon meg a helyzet. Nyár elején végül eldöntötte a testület, hogy fel kell mondani a szerződést a céggel. E döntés végrehajtását egy időre elhalasztották, mert felmerült, hogy egy tőkeerős vállalkozás megoldhatja az EUROP-MED Kft. pénzügyi gondjait és garanciát is vállal a cégért. Hosszas gondolkodás után azonban ez a cég, a Telki Kórház Egészségügyi Szolgáltató Kft. elállt az üzlettől. Ezért most megerősítették a korábbi határozatot, vagyis két lépésben oldják meg a problémát. Addig is, amíg új pályázatot írnak ki a helyi egészségügyi ellátásra, ideiglenesen megbíznak egy céget, hogy biztosítsa a szolgáltatásokat.

Több vállalkozással is tárgyaltak a nyáron, míg végül a Jump Consulting Kft.-t választották. Ők ajánlották a legjobb feltételeket, és jelenleg is ők látják el az ügyeleti szolgáltatást a városban.

A Telki Kórház Egészségügyi Szolgáltató Kft. is őket szerette volna alvállalkozónak.

Löfler Dávid (Fidesz-KDNP) személyeskedő hozzászólásában azt vetette fel, hogy ebben a cégben dolgozik olyan, aki rokoni kapcsolatban van a polgármesterrel. Wittinghoff Tamás határozottan cáfolta ezt.

Sokolowski Márk (Fidesz-KDNP) megnyugvással vette tudomásul, hogy pályázatot írnak ki, de kicsit kaotikusnak érezte azt, ami az ügyben a nyár folyamán történt.

Dr. Bocsi István jegyző közölte, hogy maga is ugyanezt érezte, de sajnos külső szereplők döntésére kellett várni, és csak ezek után léphetett tovább az önkormányzat.

A testület végül elfogadta az előterjesztést, miszerint felmondják a szerződést az EUROP-MED Kft-vel, és a pályázat lebonyolításáig a Jump Consulting Kft-t bízzák meg az egészségügyi szolgáltatás biztosításával.

Ezt követően az október 2-ára kitűzött országos népszavazással kapcsolatban póttagokat választottak a szavazatszámláló bizottságokba.

Majd zárt ülésen folytatták a munkát.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.