Fesztivál a fesztiválban – OFF Budaörsön

(Budaörs, 2016. augusztus 28. – Budaörsi Infó) Az Idesüss Budaörs Napjával egy időben rendezték meg Budaörsön az Országos Foltvarró Fesztivált. Több helyszínen, különleges kézimunkákkal és műhelymunkával várták az érdeklődőket.

Idén Budaörs adott otthont 2016. augusztus 26. és 28. között az Országos Foltvarró Fesztiválnak (OFF), amelynek keretében vásár, kiállítások, nyitott műhelyfoglalkozások, tanfolyamok és gyermeksarok várta az érdeklődőket.

A rendezvény helyszíne a Budaörsi Városháza és a PostArt Galéria volt. A háromnapos nagyszabású patchwork ünnep díszvendége az izraeli Encounters csoport volt, akik a kifejezetten erre az eseményre készült Teremtés című kollekciójukat mutatták be.

 

 

FOLTVARROFESZTIVAL2016 (7)

PostART

FOLTVARROFESZTIVAL2016 (2)

PostART

 

16_08_26_foltvarro_fesztival_megnyito (2)

Budaörsi Városháza Aula

 

A Magyar Foltvarró Céh által szervezett fesztivál keretében két helyszínen – a budaörsi Városházán és a PostArt Galériában – nyolc kollekcióból álló kiállítást nézhettek meg a látogatók, köztük az idei „Kémiai elemek” témájú versenyműveket is.

16_08_26_foltvarro_fesztival_megnyito (3)

budaörsi Városháza

 

Ebben az évben újdonságként már bárki kipróbálhatta kézügyességét a fesztivál helyszínén. A PostArt Galéria udvarán nyitott műhelyfoglalkozásokon vehettek részt az érdeklődők, ahol lehetőséget biztosítanak a szervezők apró ajándéktárgyak helybeni megvarrására, szakértő foltvarrók segítségével.

FOLTVARROFESZTIVAL2016 (13)

FOLTVARROFESZTIVAL2016 (11)

FOLTVARROFESZTIVAL2016 (12)

Az Országos Foltvarró Fesztivál kihagyhatatlan eleme a vásár, amelyet a Jókai Mór Művelődési Központban rendeztek meg, itt különböző patchwork kellékek és számtalan anyag közül válogathatnak a látogatók. Idén is folytatódott a nagysikerű gyermeksarok program, ahol foltvarró óvónők foglalkoznak az apróságokkal, míg a család többi tagja kedvére nézelődhetett a fesztiválon.

 

FOLTVARROFESZTIVAL2016 (16)

Jókai Mór Művelődési Központ

 

FOLTVARROFESZTIVAL2016 (15)

Jókai Mór Művelődési Központ

FOLTVARROFESZTIVAL2016 (14)

Jókai Mór Művelődési Központ

 

A Magyar Foltvarró Céh tagjai több tanfolyamon is részt vehettek a három napos rendezvény keretében, mint például a Kaleidoszkóp-variációk varrása sablonnal Gombocz Ágnessel, a Tükröződés és árnyékkép: eredeti blokkok tervezése Shoshi Rimerrel vagy épp a Festés-tűzés kurzuson Vargáné Orbán Erikával.

FOLTVARROFESZTIVAL2016 (10)

Az Országos Foltvarró Fesztivál kiemelt támogatója Budaörs Város Önkormányzata, melynek köszönhetően nemcsak a Magyar Foltvarró Céh tagjai, de a budaörsi lakosok is ingyen látogathatták a kiállításokat.

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.