Ma van az Idesüss! Budaörs Napja

(Budaörs, 2016. augusztus 27. – Budaörsi Infó) Vége a nyárnak, ősztől új feladatok várnak ránk. De előtte még egy fantasztikus együttléttel búcsúzik a város a nyártól. Augusztus 27-én, az Idesüss Budaörs Napján széles programkínálat fogadja az idősebbeket és fiatalabbakat. Aki nemcsak kikapcsolódást, hanem hasznos időtöltést is keres, az feltétlen térjen be a Budaörs 2030 Távlatok Program Jövőműhely Sátrába, ahol a kreatív várostervezés és a digitális jövő lehetőségei lesz a téma egész nap.

 

 

A Budaörs 2030 Távlatok program Jövőműhely sátra érdekes, interaktív módokon igyekszik a lakosságot bevonni a várostervezésbe: játékokkal, kreatív programokkal várja a Jövőműhely Sátor az Idesüss! fesztiválon is a várostervezés, Budaörs jövője iránt érdeklődőket.

A sátorban a digitális jövő kérdései is az érdeklődés homlokterébe kerülnek, sok érdekességgel vonzva a közönséget.

A budaörsi digitális jövő stratégiáról műhelybeszélgetésen vehetnek részt az érdeklődők augusztus 27-én 11 órai kezdettel. A beszélgetés során lehetőség lesz ötletekkel és javaslatokkal bekapcsolódni az Intelligens Város Stratégia kidolgozásába, ill. a Digitális Jövő Programba.

 

tavlatok

 

Emellett kötetlen formában is egész nap lehetőség lesz ötleteket felvetni és kérdéseket megvitatni a város digitális jövőjével kapcsolatban.

A sátorban találkozhatnak az érdeklődők robottechnikával, és beszélgethetnek a téma szakértőjével annak lehetőségeiről, előnyeiről és hátrányairól. Emellett megnézhetik, hogyan működik egy 3D nyomtató, és képet kaphatnak a virtuális valóságok működéséről is.

Sokan nem láttak még közelebbről drónt; az Idesüss! Budaörs napon ezt is megtehetik: megnézhetik, hogyan működik, száll fel, készít felvételeket ez az új eszköz.

A sátorba térők megtudhatják, milyen lehetőségeket hordoz a digitális egészségügy már most is, ill. hogy milyen fejlesztésekre számíthatunk a közeli jövőben.

Persze tudjuk, sokan még a telefonjukkal is küzdenek, ám ennek is igyekszünk véget vetni: munkatársaink megmutatják az okos telefonok és más okos kütyük kevésbé ismert lehetőségeit.

tavlatok_budaorsMegismerkedhetnek az érdeklődők az etikus hacker tevékenységgel, amelynek találkozhatnak egy művelőjével is a sátorban,

Annak is érdemes betérni a helyszínre, akit a közösségi informatikai alkalmazások érdekelnek, hiszen módszeresen gyűjtjük ennek lehetőségeit, és osztjuk meg az érdeklődőkkel.

A város nemzetközi részvételéről is szívesen adunk tájékoztatást, illetve várjuk a javaslatokat azzal kapcsolatban, hogy milyen témákkal foglalkozzon a nemzetközi program részeként most induló Code for Budaörs közösségi fejlesztési kezdeményezés.

Minden érdekes felvetést ötletfal rögzít, s aki szeretné, azzal mindvégig kapcsolatban maradnak a város Digitális Jövő Programjának ill. Intelligens Város Stratégiájának kidolgozói, a programok előkészítése és megvalósítása során.

Találkozzunk az Idesüss! Budaörs napon 2016. augusztus 27-én, a Budaörs 2030 Távlatok program Jövőműhely sátorában!

 

 

idesuss_plakat2016_front

 

(Budaörsi Infó/budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.