Az országos sebességmérő akció eredményei

A rendőrség legutóbbi, 2016. augusztus 23-25. közötti európai szintű fokozott ellenőrzésének mérlegét a cikkünkben találják.

 

A rendőrség a TISPOL Műveleti Csoport éves ellenőrzési terve alapján 2015. augusztus 23-án, 24-én és 25-én tartotta meg Magyarországon a TISPOL SPEED elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzését. Az európai kampány ezúttal a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművek vezetőinek kiszűrésére irányult.

A három nap alatt összesen 4323 jogsértést dokumentált a rendőrség, ebből 1340 esetben a jármű megállítását követően annak vezetőjével szemben intézkedtek a járőrök. A helyszíneken 1258 járművezetővel szemben szabtak ki helyszíni vagy közigazgatási bírságot, további 82 esetben szabálysértési, illetve közigazgatási eljárást indítottak a felelősségre vonás érdekében.

Az ellenőrzés során 1 illegális bevándorlót, 1 embercsempészéssel megalapozottan gyanúsítható személyt, valamint 1 körözött személyt is elfogtak a rendőrök, 9 fővel szemben pedig bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt kezdeményeztek eljárást.

 

(police.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.