Újabb húsz dél-budai villamosmegállót akadálymentesít a BKK

A Bartók Béla úti és Fehérvári úti villamosmegállók után újabb húsz, dél-budai megállót akadálymentesít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) októberig, emiatt nem járnak majd a szerelvények az Alkotás utcában és a Villányi úton.

 

A közlekedési társaság pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az Alkotás utcai, a Budaörsi úti és a Villányi úti villamosvonalakon folytatódik a program, amelyet a Fehérvári úti és a Bartók Béla úti megállókkal kezdtek el. Utóbbi vonalakon augusztus végéig 35 peron újul meg.

A következő fázis augusztus 28-án indul és október végéig tart, ebben az időszakban szünetel a villamosforgalom az érintett szakaszon. A 17-es villamos az Alkotás utca helyett a Krisztina körúton át közlekedik, a 61-es csak hétköznap a reggeli csúcsidőben közlekedik, az 59-es és 59A helyett az 59B jár majd Hűvösvölgy és a Márton Áron tér között. A Móricz Zsigmond körtér és a Széll Kálmán tér között az Alkotás utcán és a Villányi úton át a 61-es pótlóbusszal lehet majd utazni. Az Alkotás utcán közlekedő buszjáratok a közös szakaszon a villamospótló összes megállójában megállnak.

Ezzel egyidejűleg a Bartók Béla úton és a Fehérvári úton eredeti vonalán közlekedik majd a 19-es, a 41-es, a 47-es, a 48-as és a 49-es, az 56-os és az 56A villamos augusztus 28-tól.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.