Marad a nyári idő, záporral, zivatarral tarkítva

Hétfőn több-kevesebb napsütés mellett már gyakrabban megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és eleinte az ország északi felén, majd délebbre is kialakulhatnak elszórtan záporok, szélerősödéssel kísért zivatarok. Enyhébb lesz a hajnal, a csúcshőmérséklet pedig 24 és 31 fok között alakul.  Gyenge hidegfront várható.

 

Kedden eleinte a déli tájakon még többfelé, de napközben már csak kevés helyen alakulhatnak ki záporok, esetleg zivatarok. Helyenként élénk lehet az északnyugati szél. A maximumok 23 és 29 fok között alakulhatnak.

Szerdán és csütörtökön is gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, melyekből helyenként futó záporok, zivatarok is kialakulhat. Többfelé friss lesz a hajnal, délutánonként pedig 24 és 29 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken legfeljebb néhol, szombaton az esti órákban északnyugaton alakulhat ki kisebb zápor, esetleg zivatar. Napközben azonban egyre több napsütés ígérkezik. A délies szél többfelé feltámad, szombaton északon, északnyugaton felerősödik. Délután 27-31 fok körüli maximumokat mérhetünk.

Hétfőn elszórtan készülhetünk záporoktól, zivataroktól vizes, csúszós utakra, megnőhet a féktávolság. Zivatarok környezetében élénk, erős széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását. A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

(Forrás: idokep.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.