Hétvégére visszatér a nyár

Mától ismét szárazabb, egyre melegebb napok jönnek, vasárnap már 30 fokot is mérhetünk.

 

 

Péntektől szárazabbra fordul ismét időjárásunk, és a hétvégén sem kell tartani jelentősebb csapadéktól. Ezeken a napokon legfeljebb csak elszórtan alakulhat ki egy-egy gyenge zápor az erőteljesebb gomolyfelhő-képződésnek köszönhetően, de nem ez lesz a jellemző, mert mindenhol bízhatunk többórás napsütésben. Pénteken még többfelé élénk lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet, de szombatra mindenhol veszít erejéből a légmozgás.

Vasárnap az északi tájakon viszont ismét megélénkülhet a nyugatira forduló szél.

A hajnali órákra jelentősen felfrissül a levegő, pénteken több helyen is 10 fok közeli minimumokat mérhetünk majd, a szélvédettebb völgyekben a túlnyomóan derült éjszakának köszönhetően 10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet.

Szombaton az ország keleti, északkeleti harmadán ébredhetünk derült időre, így ezen a reggelen itt találkozhatunk majd 10 fok alatti értékekkel. Vasárnap már egy-két fokkal magasabb minimum-hőmérsékletekre van kilátás. Délutánonként viszont egyre melegebb lesz,pénteken 21-25, szombaton már 24-28, vasárnap pedig 27 és 30 fok között alakulhatnak a maximumok. A napos időszakokban 11 és 15 óra között ismét nagyon erős lesz az UV-sugárzás!

A folyamatosan frissülő előrejelzéseket nyomon követhetik ITT.

 

(Forrás: idokep.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.