Autóban hagyott kutyán segítettek

A Budaörsi Rendőrkapitányság járőrei a helyi közterület-felügyelőkkel együtt 2016. augusztus 2-án napközben egy kistestű kutyán segítettek.

 

Állampolgári bejelentés alapján a budaörsi járőrök a helyi közterület-felügyelőkkel az egyik budaörsi bevásárlóközpont parkolójába mentek, ahol kiszabadítottak egy parkoló gépjárműben hagyott kutyát.

Az állat tulajdonosa lehúzott ablakkal hagyta ott házi kedvencét az autóban, de a napon felforrósodott gépjárműben a kutya feltételezhetően hőgutát kapott.

A rendőrök az állatot megitatták és értesítették a tulajdonost, aki megköszönte a rendőrök segítségét. A felelőtlen gazdit a rendőrök figyelmeztetésben részesítették.

 

Az ilyen és ehhez hasonló esetek elkerülése érdekében a Budaörsi Rendőrkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy:

 

Soha ne hagyjanak kutyát vagy egyéb házi kedvencet a parkoló autójukban! A kocsiban lévő hő már néhány perc alatt is erősen megnövekedhet, és elérheti az akár 40 fokos értéket is. Például 26-27 C fokos kinti hőmérsékletnél – különösen, ha napos helyen hagyjuk a járművet – a parkoló autóban a hőmérséklet elérheti a 48-49 fokot, kevesebb mint 10 perc alatt. Az csupán keveset segít, ha egy kicsit leeresztve hagyjuk az ablakot, még akkor is, ha van egy kis szellő.

Ne vigye magával kedvencét, amíg fontos ügyeit intézi, mert így a kocsiban kellene hagynia az állatot és az számára szenvedést jelent. Ha csak 15 percig hagyja őt a zárt autóban, már az is halálos lehet!

Ha mégis magával viszi kedvencét valahová, akkor vigye be az épületbe vagy az üzletbe, ahová megy. Indulás előtt érdeklődjön, hogy háziállat bevihető-e a létesítmény területére.

Ha forró autóban magára hagyott gyereket vagy állatot lát, kérjük azonnal hívja a 112-es segélyhívót!

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.