Havonta negyven könyvet olvas el a világ egyik legokosabb kislánya, aki még csak 9 éves

Rajta kívül még négyen esélyesek a brit négyes csatorna Child Genius műsorának megnyerésére.

 

A nézők kis kedvence a most tíz éves Rhea, aki Londonból érkezett és magántanulóként szívja magába a tudást. A leányzó édesanyja szülésznő, míg édesapja gyógyszerész, mint mondja ő is szeretné folytatni a családi hagyományt és orvos szeretne lenni. IQ-ja szerint ő is tagja annak az elit klubnak, amely az ő korosztályának legnagyobb koponyáit tömöríti, az a bizonyos legfelső 0,1 százaléknak. Szülei szerint ő lehet az új Albert Einstein, amit igen könnyen el is érhet, hiszen kiskora óta minden este három órányi házit készít el.

Nyolc oldalt olvas percenként.

A kilenc éves Serafina szintén elképesztő tehetséggel bír, ő például 40 könyvet olvas el el havonta. A csupa mosoly kislány Surreyben él könyvelő édesanyjával és személyzeti igazgató édesapjával és állami iskolába jár. Saffy kedvenc írói, William Shakespeare és Charlotte Bronte. Eredményei egészen elképesztőek, egyszer 12 perc alatt sikerült elolvasnia 96 oldalt, ami ugye 8 oldal percenként.

A lányokon kívül versenyben van még egy Birminghamből jött testvérpár is, a 12 éves Stephen és 10 éves húga, Georgia. Édesanyjuk családsegítő, míg apjuk adatelemző.

A többiek pedig…

Stephen autista, de ha azt gondolná, hogy talán neki a legnehezebb a kérdésekre válaszolnia, akkor téved, szenvedélye a kvantumfizika és eléggé magabiztos, legutóbb azt mondta magáról, hogy háromnegyed részt ő olyan, mint Isaac Newton. A fiatalember tisztában van képességeivel és előnynek érzi autizmusát, mivel elképesztő memóriát adott neki.

Testvére Georgia, akit Stephen egyfolytában megpróbál lekörözni, szintén igazi kis zseni, őt azonban nem feltétlen a győzelem élteti, neki már az is elég, ha bátyját maga mögé utasítja. A testvérpár érdeklődési köre nagyon különböző, Georgia a történelemért rajong, kívülről fújja például Anglia uralkodóinak nevét, születési és halálozási dátumát.

A 12 éves Jonathan pedig igazi nyelvzseni, egészen másfél évvel ezelőttig édesanyja tanította odahaza, Gloucestershire-ben. Az értékesítési vezető édesapa szeret nyerni, ebből is látszik, hogy Jonathan számára nagyobb a tét, neki szüleinek is bizonyítania kell. Ennek ellenére egészen magabiztos, ami nem is csoda, hiszen folyékonyan beszél olaszul és franciául, jelenleg pedig saját magát tanítja a japán nyelvre.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.