Más nevére kiállított kártyát használt vezetéshez

A rendőrök egy 59 éves gödöllői férfit fogtak el. A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt K. Ferenc 59 éves gödöllői lakos ellen.

 

A gyanúsítottat 2016. július 26-án 16 óra 05 perckor a Budapesti Rendőr-főkapitányság Rendészeti Szervek Közlekedésrendészeti Főosztályának járőrei vonták intézkedés alá az M1-es autópálya Sasfészek pihenőhelyen, amint egy tehergépkocsit vezetett. Az ellenőrzés során kiderült, hogy K. Ferenc egy másik személy nevére kiállított gépjárművezetői kártyát használt fel az elektronikus Tachográfban, mert az ő vezetési ideje lejárt, így kicserélte a saját vezetői kártyáját egy másikra és azzal közlekedett 149 kilométert. A hatóság által a másik férfi nevére kiállított gépjárművezetői kártyát jogosulatlanul használta fel.

 

Az 59 éves gödöllői férfit a rendőrök a helyszínen elfogták és a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállították, ahol a budaörsi nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

 

A büntetőeljárást ellene – szabadlábon hagyása mellett – a Budaörsi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.