Változások a BSC edzői stábjában

(Budaörs, 2016. július 24.- Budaörsi Infó) A Budaörsi Sport Clubtól távozott Horváth Zoltán „Joe” kapusedző. Helyét Kovács László vette át.

 

Zoltánnal a klub közös megegyezéssel szerződést bontott, így ő már nem tartozik a szakmai stábhoz.

 

 

BSC_201617_HORVATH_ZOLTAN_JOE

Horváth Zoltán

 

Kapusedzői szerepkörben őt váltja Kovács László, tizenkétszeres válogatott, és kétszeres magyar bajnok.

Kovács László tíz évesen kezdte a labdarúgást szülővárosa csapatában, a Tatabányai Bányászban. Tizenkilenc évesen egy idényre Tatára került sorkatonaként az NB3-as Honvéd Rákóczi SE csapatába. Leszerelése után lett a Videoton játékosa.

 

BSC_KOVACS_LASZLO_KAPUSEDZO

Kovács László

Közel nyolc szezonon át volt a csapat elsőszámú kapusa, zsinórban 208 bajnoki találkozón védett csapatában. A Videotonnal egyszeres magyar bajnoki ezüstérmes volt.

Egy sérülést követően már nem tudott visszakerülni a kapuba. Mikor Disztl Péter végleg kiszorította a csapatból, Kaposvárra akart igazolni, de a két csapat nem tudott megegyezni, így egy évig nem védett bajnoki találkozón. Verebes József invitálására ekkor lett a Rába ETO kapusa.

Három szezont töltött el Győrben, 86 bajnoki mérkőzésen szerepelt. A győriekkel kétszeres magyar bajnok volt, egyszeres bajnoki-, és Magyar Kupa (MNK) ezüstérmes

1984-ben rövid időre-Békéscsabára került, de idény közben átigazolt Siófokra. Siófokon közel három szezont védett az ekkorra már harminchét éves veterán kapus.
Siófok után egy fél idényre újra Győrbe került, majd Ausztriába igazolt a SV Forchtenstein csapatához, ahol még közel hét Idényt védett.

Kovács László 1975 és 1977 között 12 alkalommal húzhatta magára a címeres mezt.

Pályafutása befejezése után Tatabányán lett az utánpótláscsapatok, illetve a felnőtt csapat kapusedzője. Pápára ezután került kapusedzőnek, de tagja volt a csapatnak is. Trénerként amikor a szükség megkívánta, rendre ideiglenes vezetőedzőként is számíthattak rá az említett egyesületnél.

 

(Budaörsi Infó/BSC)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.