Ülésezett a képviselő-testület Budaörsön

(Budaörs, 2016. július 22. – Budaörsi Infó) Rendkívüli ülést tartott Budaörs Város Önkormányzat képviselő-testülete 2016. július 21-én, ahol egyebek mellett döntöttek arról, hogy Rubik Ernőről neveznek el egy utcát a városban.

 

Napirend előtti felszólalásában Császárné Kollár Tímea (Jobbik) egy rendezvényre invitálta a budaörsieket. Július 21-én van a nándorfehérvári diadal 560. évfordulója. Ebből az alkalomból tartanak megemlékezést a Hunyadi szobornál.

Dr. Bakó Krisztina (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) egy Máriavölgy utcai ingatlan körüli konfliktusokról számolt be. Az épületen engedély nélküli átalakításokat végző tulajdonos csak később közölte a környéken lakókkal, hogy borozót szeretne kialakítani itt. Az önkormányzat az átminősítést nem hagyta jóvá, illetve az építtető nem kapta meg a közútkezelői hozzájárulást sem. Az ügyben az Érden működő építésfelügyelet is vizsgálatot végez.

Biró Gyula alpolgármester felkérte a Fidesz frakció vezetőjét, Löfler Dávidot, hogy segítsenek az állami kézben lévő Közút Nonprofit Kft-nél elérni, hogy a kezelésükben lévő útszakaszokon javítsák ki a hibákat. Az alpolgármester átadta az ezzel kapcsolatos eddigi levelezésüket.

Az első napirendi pont kapcsán, amely az egészségügyi ellátórendszer helyzetével foglalkozott, Sokolowski Márk (Fidesz-KDNP) azt kérte, hogy zárt ülésen tájékoztassák frakciójukat azokról a tényekről, amelyekről nyilvánosan nem lehet beszélni.

Wittinghoff Tamás polgármester válaszában elmondta, hogy az Egészségügyi Központot működtető cég belső ügyeiről sem nyilvánosan, sem zárt ülésen nem beszélhet. A jelenlegi előterjesztés egyszerűen arra vonatkozott, hogy időt kérnek a testülettől a tárgyalások körültekintő lefolytatásához.

A korábban meghozott határozat végrehajtását szeretnék meghosszabbítani augusztus 31-éig, mert időközben olyan szempontok merültek fel, amelyek alapján a szerződés felmondása nélkül is a megfelelő eredményre vezethetnek a tárgyalások. Vagyis megőrizhető az ellátás biztonsága, és esetleg az egynapos sebészetet sem kell szüneteltetni a cégváltás miatt.

A képviselők többsége megszavazta a végrehajtás határidejének meghosszabbítását.

A testület úgy döntött, hogy a jelenlegi Agip utca nevét Rubik Ernő utcára változtatja. A döntést többek között az is indokolta, hogy az AGIP töltőállomásokat Magyarország területén a MOL NyRt. veszi át, ilyen módon az AGIP név használata 2016. augusztus hónaptól megszűnik az országban.

A közoktatási intézményrendszer teljes államosítása kapcsán veszélybe kerültek az általános iskolákban lévő szolgálati lakások is. Ilyenek vannak a Bleyer, a Herman és a Kesjár iskolákban, illetve az Illyés gimnáziumban. Ezért a testület úgy döntött, hogy ezeket a lakásokat leválasztják az intézményekről, úgy, hogy ahol lehet, a lakás és az intézmény önálló helyrajzi szám alatt kerül nyilvántartásba, ahol pedig ez nem lehetséges, a szükség szerinti társasház alapítás útján jegyeztetik be a megfelelő albetéteket.

A budaörsi köztemető bővítése kapcsán is hozott több döntést a testület. Átvezetik a terület funkciójának változásait az ingatlannyilvántartásba, kijelölték az új parcellákat, valamint biztosították a szükséges munkálatokhoz a megfelelő forrásokat.

Döntöttek arról is, hogy meghosszabbítják a Farkasréti út 54/2. szám alatti ingatlanra vonatkozó bérleti szerződést 2016. december 31-éig.

Hozzájárultak a képviselők a 2605 és a 11410 helyrajzi számú ingatlanok esetében a beépítési kötelezettség, az elidegenítési és terhelési tilalom ingatlannyilvántartásból való törléséhez.

Ugyancsak meghosszabbítottak 2016. december 31-éig egy, a város tulajdonában lévő lakás bérleti szerződését, változatlan feltételek mellett.

Végül zárt ülésen tárgyalták egy építéshatósági eljárási bírság követelés rendezéséről szóló egyezségi megállapodás módosítását.

 

(Forrás: budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.