Országos foltvarró fesztivál Budaörsön

(Budaörs, 2016. július 21. – Budaörsi Infó) Az idén Budaörs ad otthont 2016. augusztus 26. és 28. között az Országos Foltvarró Fesztiválnak, amelynek keretében vásár, kiállítások, nyitott műhely-foglalkozások, tanfolyamok és gyermeksarok várja az érdeklődőket. A három napos nagyszabású patchwork ünnep díszvendége az izraeli Encounters csoport lesz, akik kifejezetten erre az eseményre készült Teremtés című kollekciójukat mutatják be.

 

 

A Magyar Foltvarró Céh által szervezett fesztivál keretében két helyszínen – a budaörsi Városházán és a PostArt Galériában – nyolc kollekcióból álló kiállítást nézhetnek meg a látogatók, köztük az idei „Kémiai elemek” témájú versenyműveket is. Ebben az évben újdonságként, már bárki kipróbálhatja kézügyességét a fesztivál helyszínén. A PostArt Galéria udvarán nyitott műhely-foglalkozásokon vehetnek részt az érdeklődők, ahol lehetőséget biztosítanak a szervezők apró ajándéktárgyak helybeni megvarrására, szakértő foltvarrók segítségével.

Az Országos Foltvarró Fesztivál kihagyhatatlan eleme a vásár, melyet a Jókai Mór Művelődési Központban rendeznek meg, itt különböző patchwork kellékek és számtalan anyag közül válogathatnak a látogatók. Idén is folytatódik a nagy sikerű gyermeksarok program, ahol foltvarró óvónők foglalkoznak az apróságokkal, míg a család többi tagja kedvére nézelődhet a fesztiválon.

A Magyar Foltvarró Céh tagjai több tanfolyamon is részt vehetnek a három napos rendezvény keretében, mint például a Kaleidoszkóp-variációk varrása sablonnal Gombocz Ágnessel, a Tükröződés és árnyékkép: eredeti blokkok tervezése Shoshi Rimerrel vagy épp a Festés-tűzés kurzuson Vargáné Orbán Erikával. A tanfolyamokra augusztus 15-ig lehet regisztrálni az icsepeli@gmail.com email címen.

Az Országos Foltvarró Fesztivál kiemelt támogatója Budaörs Város Önkormányzata, melynek köszönhetően nemcsak a Magyar Foltvarró Céh tagjai, de a budaörsi lakosok is ingyen látogathatják a kiállításokat, a többi érdeklődő számára 1000 Ft-os belépőjegy váltására lesz lehetőség. A vásár és a PostArt Galéria udvarán rendezett nyitott műhely-foglalkozások ingyenesen látogathatóak.

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.