Nem önkormányzati engedéllyel repültek az Air Race-es repülők

(Budaörs, 2016. július 20. – Budaörsi Infó) Budaörs Város Önkormányzata sajnálattal vette tudomásul, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatala engedélyt adott a Red Bull Air Race versenyzői számára a Budaörs légterében történő gyakorlatozásra, amit a lakosság részéről is nagyon sokan kifogásoltak.

 

Az elmúlt napokban a Budaörsi Repülőtéren (amely közigazgatásilag Budapest Fővárosi XI. kerületéhez tartozik) a hétvégén tartott Red Bull Air Race versenyre gyakorlatoztak a résztvevők.

A gépek repülése igen nagy zajjal járt, ami miatt sok panasz érkezett önkormányzatunkhoz. A Légügyi Hivatal tájékoztatása szerint a repülések az ő engedélyükkel történtek 2016. július 13-a és 17-e között, az utolsó két napban már csak a be- és kirepülés idejére igénybe véve a Budaörsi Repülőteret.

A lakossági panaszokat az önkormányzat továbbította a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatala felé a caa@nkh.gov.hu e-mail címre. Egyúttal felkérte a légügyi hatóságot, hogy a jövőben ne adjanak ki olyan engedélyt, amely a Budaörsön élők nyugalmát jelentős mértékben zavarja.
(Forrás: budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.