A károk felszámolásán még száznyolcvan helyen dolgoznak a tűzoltók

Országszerte még mintegy száznyolcvan helyszínen dolgoznak a tűzoltók a szerda este érkezett vihar okozta károk felszámolásán – közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtök délután.

A csütörtök késő délutáni órákban főként Bács-Kiskun, Baranya, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest és Veszprém megyében dolgoznak a tűzoltók – olvasható a közleményben.
 

Közölték: a hivatásos, önkormányzati és önkéntes egységeket kidőlt fákhoz, leszakadt ágakhoz és vezetékekhez, megrongálódott tetőszerkezetekhez, illetve vízzel elöntött pincehelyiségekhez riasztották.
 

Az OKF korábbi tájékoztatása szerint a szerda késő délután kezdődött viharok miatt csütörtök reggelig több mint 400 esethez hívták a tűzoltókat.
 

Az EDF Démász ugyancsak csütörtök késő délutáni közleményében azt írta: Kecskeméten és környékén már majdnem minden ügyfelüknél újra működik az áramszolgáltatás, azonban Baján és térségében a többszörös hibák miatt a teljes helyreállítás még több órán át tart, munkatársaik késő este is dolgoznak.
 

Mint írták, a cég szolgáltatási területén csütörtökre virradóra a vihar több mint ötven, elsősorban Bács-Kiskun megyei településen okozott fennakadást a villamosenergia-ellátásban. Bács-Kiskun megyében Baja és Kecskemét térségében a hajnali óráktól sok ügyfélnél szünetelt az áramszolgáltatás.

 

(MTI)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.