Megkezdődött a budaörsi sportcentrum bontása

(Budaörs, 2016. július 13. – Budaörsi Infó) 2016. július 11-én megkezdték az Árok utcai Sportcentrum területén található öltözőépület és centerpálya teljes körű rekonstrukciós munkálatait.

 

 

Korábbi cikkünkben már olvashattak arról, hogy 2016. február 18-án lakossági fórumot tartottak az Árok utcai Sportcentrum területén található öltözőépület és centerpálya teljes körű rekonstrukciós munkálataival kapcsolatban, ún. TAO-rendszerű állami finanszírozással.

A résztvevők szóvá tették, hogy az utcában lakókat nem értesítették időben az építkezésről. A lakosok aláírást gyűjtöttek a beruházás ellen, amit 250 budaörsi írt alá. Három félelmüket fogalmazták meg. Az első a mérete az épületnek, a másik a forgalom növekedése, a harmadik pedig a rendezvények zajártalma.

A lakók elégedetlenül távoztak. Sokan nem értették, hogy vajon miért van szükség több mint ezer fős lelátóra, amikor csak néhány százan látogatnak el a meccsekre.

Elmondásuk szerint további lépéseket fognak annak érdekében tenni, hogy megakadályozzák a magas lelátó megépítését.

Az építkezést 2016. július 11-én elkezdték. Videó a munkálatok megkezdéséről.

A munkálatok várhatóan 2017 első negyedévében készülnek el előreláthatólag.

 

A projekt bemutatása

A Budaörs Árok utcai sporttelep területén jelenleg egy II. osztályú füves centerpálya, egy II. osztályú műfüves tartalék / edző futball pálya, valamint az ezek kiszolgálására épült öltöző épület található, mely már régóta nem tudja kielégíteni a helyi labdarúgás igényeit.

A szakosztály egy korszerűbb, MLSZ előírásainak megfelelő sportcentrum kialakítását tűzte ki célul. Tavalyelőtt be is fejeződött két műfüves edzőpálya kialakítása, mellyel az utánpótlás edzéseit támogatják.

 

A terület tervezett, rövidtávú fejlesztései a következőket foglalják magukba:

– centerpálya átépítése az MLSZ I. osztályú minősítésnek megfelelően,

– a központi épület teljes átalakítása, mely magában foglalja az öltözők, kiszolgáló helységek és a fedett lelátók kialakítását,

– futsal- / sportcsarnok építése a téli felkészülés biztosítására.

 

bsc_sportpalya_latvanytervek23

 

Az új sportcentrum létrehozásának alapvető célja maga a futball és főként az utánpótlás fejlesztése. A terület megújításához alapvető igény az üzemeltetési költségek minimalizálása és a fenntarthatóság biztosítása, amit megújuló energiaforrások bevonásával szeretnének elérni.

A sportcentrummal kapcsolatos fejlesztési tervek egy nagy méretű PDF dokumentumban letölthetők ide kattintva.

A létesítmény felépítéshez az MLSZ elfogadta a TAO pályázatot, így az Önkormányzat segítségével és a TAO keretükbe utalt vállalkozói támogatásokból hamarosan elkezdik az építkezést.

 

bsc_sportpalya_latvanytervek

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.