Több mint százezren látták eddig a budapesti Picasso-kiállítást

Több mint százezer látogató volt kíváncsi eddig a Magyar Nemzeti Galériában a Picasso – Alakváltozások, 1895-1972 című kiállításra, amely még július végéig tart nyitva.

 

A Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria és a párizsi Musée national Picasso együttműködésében szervezett tárlaton a művész száz műve tekinthető meg, így ez Pablo Picasso festészetének eddigi legnagyobb kiállítása Magyarországon – emlékeztetett hétfői közleményében a múzeum.

A festményeket, szobrokat és grafikákat bemutató, április 22-én nyílt kiállítás Picasso életművének valamennyi periódusát felöleli, ugyanakkor egy kiemelt téma, az emberi alak megformálásának folyamatos változása köré szerveződik. A kiállított műveken jól megfigyelhető a figurális ábrázolás festői megközelítésének változása a több mint hét évtizedet átölelő életműben.

A bemutatott művek nagy része a párizsi Picasso múzeumból érkezett, de szerepelnek alkotások a jeruzsálemi Izrael Múzeum, a bázeli Beyeler-gyűjtemény, a berni Kunstmuseum, a moszkvai Puskin Múzeum és a stuttgarti Staatsgalerie gyűjteményéből is. A kiállításon látható még a budapesti Ludwig Múzeum három festménye, valamint egy válogatás a Szépművészeti Múzeum Grafikai Gyűjteményében őrzött európai rangú metszetanyagból.

A Nemzeti Galériában a Picasso-kiállítással párhuzamosan megtekinthető a június végén nyílt Modigliani-tárlat, amelyet szűk két hét alatt eddig már tízezren láttak.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.