Nyolcvannal repült ki az ágyúból az artista

Bár egy ágyú állt Zamárdi főterén, mégsem volt puskaporos a hangulat – pedig még a fegyver is eldörrent. Nem kell aggódni, a fanfárszót és az ágyúdörgést nem egy csata indokolta, „csak” egy embert lőttek át vele a tér fölött.

 

– A Richter cirkusz legnagyobb attrakciója chilei kaszkadőrünk produkció­ja, aki ezúttal vállalta, hogy az ágyúból kilőve 80 km/h-s sebességgel átrepül a tér fölött, majd ha minden jól sikerül, akkor a kifeszített védőhálóba érkezik – tudtuk meg Richter Flóriántól, a cirkusz igazgatójától.

Az artistát egy mintegy kéttonnás, 7 méter hosszú polírozott monstrumból lőtték ki.

A filmbe illő mutatvány előtt a chilei kaszkadőr, Carlos Arturo Ugalde Salazar – vagy ahogyan a cirkuszvilágban ismerik: Carlito kissé idegesen járkált fel-alá. Nem csoda, hiszen ha egy apró hiba csúszik a produkció­ba, az könnyen az életébe kerülhet.

Maga ellenőrzött mindent, kimérte az ágyú és a védőháló pontos helyét, semmit nem bízott a véletlenre. Motorosruháját és bukósisakját felöltve mint valami vadászpilóta mászott fel az ágyú csövére, hogy annak végén belepréselje magát a belsejébe. Tíz… kilenc… nyolc… a visszaszámlálás elkezdődött.

A nulla helyett pedig már csak a lövés és egy hangos üvöltés hallatszott. Carlito az ég felé repült, majd a levegőben 20 méter magasan egy bukfenc után belevetődött a védőhálóba.
A férfi 20 méter magasra repült, innen kezdődött az irányított zuhanás.

– Feszült voltam a produkció előtt, de szerencsére minden rendben ment. Az időszűke miatt nem repültem olyan messze, mint általában. Ahhoz, hogy távolabbra repüljek, minimum egy hét gyakorlásra van szükség a helyszínen – árulta el a 42 éves Carlito, aki már tizedik éve vállalja az életveszélyes mutatványt. – Elégedett vagyok, hiszen életben maradtam – tette hozzá nevetve a chilei.

 

(Forrás:blikk.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.