Ne engedjenek be idegeneket!

A Budaörsi Rendőrkapitányság felhívja a – főként az egyedül élő, idős lakosság figyelmét, hogy minden esetben ellenőrizzék le az Önöket különféle indokkal telefonon vagy személyesen megkereső személyek által elmondottakat.

 

 

Ne engedjenek be idegeneket a házba, akkor sem, ha postásnak, közmű ellenőrnek, díjbeszedőnek adják ki magukat!

Ne hagyják őrizetlenül értékeiket!

Ne adjanak esélyt a bűnözőknek:

senkinek NE mutassák meg, hol tartják a készpénzt otthonukban!

ha otthonukba érkezik díjbeszedő, ne engedjék be az ajtón! Kérjék meg, hogy odakint várakozzon, ne lássák, honnan veszik elő az összeget!

Mindig készítsék ki a pénzt, de soha ne hagyják őrizetlenül!

Ha idegenek vizet kérnek, belátásuk szerint döntsenek. De semmiképpen se engedjék be őket a lakásba! Ha a kérésnek eleget tesznek, akkor az idegent a lakáson kívül tartva, zárt ajtó mellett engedjenek vizet, majd adják át.

Ne váltsanak fel idegeneknek készpénzt!

Ha idegenek unokájukra, gyermekeikre hivatkozva kérnek bebocsátást, értéket, vagy bármi egyebet, egyeztessenek előbb hozzátartozóikkal!

Hívják fel a rokont, akire hivatkoznak, vagy akinek a nevében megkeresik Önöket, hogy megtudják, valóban ők szorulnak-e segítségre vagy csak valaki tévedésbe akarja ejteni Önöket. Gyanús lehet, ha a telefonáló az általa kért pénzért, értékekért nem saját maga megy el, hanem elküld érte valakit.

 

Ha mégis bűncselekmény áldozatává váltak, akkor azonnal értesítsék a rendőrséget a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.