Őszibarack Napok Budaörsön

(Budaörs, 2016. június 28. – Budaörsi Infó) 2015. október 28-án szervezték  meg először a Gazdakör Napját Budaörsön. A rendezvényen az őshonos őszibarack fajták népszerűsítése volt a cél. A program néhány színes elemmel kiegészülve idén is megrendezésre kerül.

 

 

A Zsámbéki-medence és térsége Gazdakör és az Őszibarack Budakörnyéki Szövetkezet 2015. október 28-án gasztronómiai kiállítást szervezett a Szent Benedek Gimnáziumban őshonos őszibarackból készült termékekből. A rendezvényen jelen volt V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára.

A gasztronómiai kiállítás mellett őshonos őszibarackfák ültetésére is sor került a Frankhegyen.

A kiállítás célja az volt, hogy a helyi gazdák bemutassák a barack azon fajtáit, amelyek megalapozták a budaörsi barack hírnevét. Ezen őszibarack fajtákból előállított lekvárokkal, kompótokkal, ivólével vagy éppen pálinkával ismertették meg az érdeklődőket.

Idén a gazdák kicsit tovább gondolták a rendezvényüket és egy három napos programsorozattal várják majd az érdeklődőket.

A rendezvény 2016. szeptemberében lesz, a pontos időponttal és részletes programmal kapcsolatban hamarosan találnak majd bővebb információkat hírportálunkon.

Kisberk Balázs, a Gazdakör elnöke a Budaörsi Infónak elmondta, hogy idén is lesz őszibarack faültetés, és természetesen barackból készült termékek kóstolására is lesz lehetőség.

A tervek szerint ez esemény egy fotókiállítás megnyitásával kezdődik majd a budaörsi Városháza aulájában.

A háromnapos rendezvény programjait úgy állították össze, hogy minden az őshonos budaörsi őszibarackról szóljon. A harmadik napon pedig játékos vetélkedőkkel várják majd a fiatalokat és a régebb óta fiatalokat.

“Az Őszibarack Napok egy bállal zárul majd, és remélhetőleg mindenki számára felejthetetlen élményekkel” – mondta el Kisberk Balázs.

A rendezvény Budaörs Város Önkormányzatának támogatásával valósul meg.

 

barack_gasztronomiai_kiallitas (14)

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.