Animációs szakképzés indul Budaörsön

(Budaörs, 2016. június 26. – Budaörsi Infó) Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete kifejezte egyetértését és azon szándékát, hogy együttműködik a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel abban, hogy az Egyetem részéről akkreditáltatni kívánt felsőfokú animációs szakképzés budaörsi helyszínnel valósuljon meg. 2016. június 22-én a testületi ülésen többek között erről is szavaztak a képviselők.

 

 

A következő év folyamán akkreditált felsőfokú animációs szakképzés kezdi meg működését a városban. A képzés majdani megvalósításában és a folyamat előkészítésében eddig is komoly szerepet játszottak a budaörsi „Illyés Akadémia” művésztanárai.

A MOME-vel kötött stratégiai partnerségi megállapodás értelmében a felsőfokú képzés bevezetéseként, első lépéseként már 2016 szeptemberében beindulhat a művésztanárok közreműködésével és a MOME vezetésével egyeztetett szakmai tartalommal egy OKJ szakképzési tanfolyam.

Erre a célra a régi Posta épület alsó szintje szolgálna helyszínül, ahol a tanfolyam mellett szakmai műhelyeket, workshopokat, közösségi művészeti és kulturális programokat is biztosítanának, nagyrészt az animációs művészet népszerűsítéseként, részben újabb belvárosi közösségi tér biztosításaként. Ez egyben a bizonytalan jövő elé néző szakképzés egyik túlélési lehetőségeként is működhetne.

A tanfolyamok és a szakképzés is úttörő szerepet játszhatnak olyan innovatív gazdasági klaszter Budaörsre vonzásában, amely a városnak és az ebben résztvevőknek középtávon bevételt is eredményezhet, miután az animációs filmkészítés komoly piaci igény kielégítésére képes és jelenleg Magyarországon a kapacitás e vertikumban igen csekély.

Az Illyéses Diákokért Alapítvány elnöke azzal a kéréssel fordult a Képviselő-testülethez, hogy tegye lehetővé a régi Posta épület helyszínén az animációs képzés tanfolyami szintű, szakképzést is biztosító beindítását és az e köré építhető közösségi és szakmai programok megrendezését.

A hely biztosításán kívül ebben az évben a megvalósításhoz szükséges címzett forrás is rendelkezésre áll a város költségvetésében.

E támogatási forrás fogadására és a feladat elvégzésére az Illyéses Diákokért Alapítvány alkalmas, annak elnöke ezért kérte egy ilyen tartalmú, pénzügyi feltételeket is biztosító együttműködési megállapodás megkötését.

A képviselő-testület 2016. június 22-én hozzájárult ahhoz, hogy animációs szakképzés induljon Budaörsön. A Templom tér 12. (régi posta) főépületének földszintjén kialakítandó helyiségeket az Illyéses Diákokért Alapítvány számára rendelkezésre bocsátja.

Az ingatlanban OKJ-s szakképzést biztosító animációs tanfolyam, valamint e köré építhető más tanfolyamok, közösségi és szakmai programok indulnak.

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.