Múzeumok éjszakája – Gyerekprogramok és koncert is lesz a PIM-ben

Rendhagyó tárlatvezetések, játékos feladatok, közösségi műalkotás, mobilapplikációs séta, koncert, beszélgetés és irodalmi jóga is várja az érdeklődőket szombaton a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM) a Múzeumok éjszakája programsorozat keretében.

 

A PIM programsorozata délután 4 órakor a HŐsüljön velünk mindenki című kalandjátékkal veszi kezdetét. A gyerekeknek hét próbát kell kiállniuk a játék során, miközben bejárják a kiállításokat, a Károlyi-kertet és a kertészlakot is – olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

A közösségi műalkotás során a gyerekek betűtésztából építhetnek emlékművet Petőfi Sándor János vitézének. Mindezek mellett sárkányorigami-hajtogatás és pop-up origamikiállítás, valamint közösségi sárkányfestés, papírsárkány-készítés és -reptetés is várja a gyerekeket.

Júlia gyűrűje címmel mobilapplikációs sétán vehetnek részt a látogatók. A távot sikeresen teljesítők a múzeumban vehetik át a jutalmukat.

A kertben lévő nagyszínpadon Enni kell – főzés és muzsika 100 percben címmel többek között főzés, irodalom, stand-upok, valamint írók és a Katona József Színház művészei várják az érdeklődőket. A programot a szervezők Az Írói fogások – terítéken az irodalom című, új kiállítás mellé ajánlják a résztvevőknek.

Este 9 órától a Cabaret Medrano ad koncertet a nagyszínpadon. Művészbarátságok tóksó címmel szerzők és barátaik beszélgetnek, sztorizgatnak a PIM könyvtárában. De lesz tűzzsonglőr-bemutató és irodalmi jóga is, Haspók úr ebédel címmel pedig irodalmi kabarét rendeznek a díszteremben.

A “Ki vagyok én? Nem mondom meg.” – Petőfi választásai című tárlaton Bodrogi Gyula színész, a Miért éppen Kleist? című kiállításon Horváth Kristóf (SzínészBob) slammer vezeti körbe az érdeklődőket, de lesz éjszakai nassolás is Cserna-Szabó Andrással, éjfélkor pedig gyertyafényes palotasétára hívják a látogatókat – írták a tájékoztatóban.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.