Leonardo DiCaprio a Wall Street farkasának sztárjaként tanúskodik a bíróságon

Leonardo DiCapriót a Wall Street farkasa című film sztárjaként idézte be tanúskodni egy New York-i bíróság – jelentette pénteken a BBC News.

 

A Martin Scorsese rendezésében készült filmet egy volt bróker, Andrew Greene perelte be azért, mert szerinte az egyik szereplőt, Nicky Kokoffot róla mintázták, és “romlott”, drogos bűnözőként ábrázolták őt.

Greene a Jordan Belfort alapította Stratton Oakmont brókerháznál dolgozott. DiCaprio Belfort szerepét játszotta a filmben, amely a szélhámos emlékiratai nyomán készült. Nicky Koskoffot P.J. Byrne alakította.

Greene a film producereit, köztük a Paramount Picturest és DiCaprio Appian Way produkciós cégét pereli 15 millió dollárra. A bíróság nem fogadta el a követelést, de a hitelrontás kérdését tovább vizsgálja.

Az ügy csütörtöki tárgyalásán egy bíró elrendelte DiCaprio tanúként való meghallgatását. A bíró annak ellenére döntött így, hogy Scorsese és a forgatókönyvíró Terence Winter már megjelent a bíróság előtt, és a felperes nem tudta megindokolni, hogy miért szükséges DiCaprio meghallgatása, hiszen nem jegyezte a forgatókönyvet és nem ő alakította a kérdéses szereplőt.

Green elmondta, hogy 1993 és 1996 között dolgozott a Stratton Oakmontnál a cég igazgatótanácsának tagjaként és a pénzügyi osztály igazgatójaként. Mint hangsúlyozta: nem ért egyet azzal, ahogy őt ábrázolták a filmben.

A Wall Street farkasa öt Oscar-jelölést kapott és nagy kasszasiker lett 2014-ben. DiCaprio Golden Globe-díjat vehetett át alakításáért.

 

(MTI)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.