400 helyszín, 2200 program éjszaka

400 helyszín, 2200 program, ez várja a látogatókat az idei Múzeumok Éjszakáján. Idén 15. alkalommal rendezik meg az éjszakai múzeumlátogatást, amelyre több százezer érdeklődőt várnak.

 

 

Az éjszaka idén is tematikus, hősökről, újítókról és felfedezőkről tudhatnak meg többet a látogatók. Több múzeum megújult tárlattal készül az éjszakára. „A Múzeumok Éjszakája nemcsak arról szól, hogy az állandó kiállításokat kinyitjuk és egy ilyen éjszaka során megtekinthetőek, hanem arról is szól, hogy nagyon innovatív előkészítő munka után, különböző pluszprogramokkal, csemegékkel várják a múzeumlátogatókat az intézmények” – mondta Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár.

 

 

400 helyszín, 2200 program éjszaka

 

A Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeumban például a látogatók Korea elmúlt 50 évével ismerkedhetnek meg. „Az elmúlt ötven év Koreája, amivel megismerkedhetnek a látogatók. Az elmúlt ötven év, a nagy koreai iparosítás előtti idők vidéki hétköznapjaiba, a révülő sámánok szertartásaiba láthat bele az, aki ezt a kiállítást megnézi, de hogyha valaki itt, a kertben, a színpad mellett megnézi Cho Daeyeon képeit, akkor egy dél-koreai buddhista kolostorban készült fotókat láthat, a fotográfus beköltözött ebbe a kolostorba, és nagyon hosszú ideig együtt élt a szerzetesekkel, hogy a lélegzésüket, azt a pulzálást, amit egy buddhista kolostor jelent, azt nagyon hűen vissza tudja adni” – fogalmazott Fajcsák Györgyi múzeumigazgató.

Egy karszalaggal több múzeum is bejárható. A karszalaggal közlekedők számára a BKK ingyenes múzeumbuszt indít. Idén a szervezők és a támogatók a környezettudatosságra is figyelnek. A látogatók akár elektromos kisautóval is eljuthatnak a kiszemelt múzeumba. A körjáratok három útvonalon szállítják majd a karszalaggal rendelkező látogatókat este 6-tól egészen éjfélig.

„Igyekszünk minden támogatásunkat úgy kialakítani, hogy hozzáadott értékkel bírjon az adott program esetében. Különösen örülök neki, hogy idén sikerült a környezetvédelmet behoznunk ebbe a programba. A mi támogatásunkkal tud megvalósulni az az elektromos kisautós körjárat, amely a kis múzeumokat fogja összekötni a Múzeumok Éjszakája során. Ezzel környezetbarát közlekedési lehetőséget biztosítunk a látogatóknak, ezzel tudjuk még ezen az éjszakán is védeni a környezetünket” – nyilatkozta Lehoczki Balázs, az E.On Energiakereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója.

A felnőtt karszalag 1500 forintba kerül, a diákoknak 600 forintot kell fizetniük. A legkisebbeknek idén is ingyenes a látogatás.

 

(hirtv.hu)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.