CALW-ból érkeznek katonák dolgozni a budaörsi német katonai temetőbe

Budaörsre látogat a német Szövetségi Haderő különleges alakulatának több tagja 2016. június 27. és július 08. között, ahol a budaörsi német katonai temetőben az elesettek sírjait fogják gondozni.

 

 

Az egység feladata folyamatos készültség és készenlét mellett a német állampolgárok fogságból való kimentése/kiszabadítása, vagy túsz-helyzetből. Német állampolgárok és javak elleni terror veszély vagy terror támadás elhárítása, megakadályozása külföldön.

A speciális erőknél szolgálatot teljesítő katonákat a Szövetségi Haderő egészéből sajátos követelmények szerint válogatják, majd a legkülönbözőbb éghajlati körülmények között kerül sor a kiképzésükre. A kiképzés eredményeként specialistákká válnak. Ejtőernyőznek, robbantási feladatokat hajtanak végre, képesek sebesült társaik szakszerű ellátására, beleértve az infúzió bekötést és a sebek összevarrását is. Túlélő gyakorlatokon vesznek részt  sivatagi, őserdei és sarkvidéki körülmények között. Ezeknek a körülményeknek megfelelve, tudnak minden olyan járművet vezetni, amely alkalmas az extrém körülmények közötti mobilitásra.

A katonák béke helyőrsége Calw település, a mintegy 22 ezer lakosú Baden-Württemberg-i kisváros a Fekete-erdő északi területén, mintegy 30 km-re Stuttgart-tól és mintegy 60 km-re a francia határtól.

Calw város az irodalmi Nobel-díjas Hermann HESSE szülővárosa, akinek művei által lett ismert a fekete-erdei kisváros szépsége és tett szert világhírnévre. Napjainkban sétálva az irodalomból ismert település utcáin még sok helyen felismerhetők az irodalmi helyszínek, amelyeket az ifjú Hesse látott és örökített meg.

Ugyancsak Calw-ban található a Hirsau-kolostor, amely létrehozásakor – a 11. században – a német nyelvű térségben a  legjelentősebb és a legbefolyásosabb kolostor volt, Jelentősége a pápa és a császár közötti vitában való közvetítésben domborodott ki. A múlt nyomát őrzi még az óvárosban a mintegy 200 favázas ház, amely a város egykori polgárai gazdagságát tükrözi. Itt található a dél-németországi legszebb sétálóutca, amely  a gazdagon díszített házak mellett a gyönyörű környezetnek is köszönhető.

Az épített szépségek mellett a természet  is elkápráztatja a Calw-ba látogatót, amely a turisták eldorádója a számtalan turistaúttal és a nagy kiterjedésű természetvédelmi területtel.

(Forrás: budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.