Álhír volt a kisgyereket bántó jegyellenőrös sztori?

Az ezzel kapcsolatos hír egy zárt közösségi oldalon jelent meg konkrétumok nélkül. A BKK nyilvánosan kérte azt a magát felháborodott édesanyának nevező személyt, aki az esetet a közösségi hálóra feltöltötte, hogy jelentkezzen és segítse az állítólagos ügy kivizsgálását. Semmi nem történt.

 

 

Eddig egyetlen olyan információ sem érkezett a Budapesti Közlekedési Központhoz (BKK) azzal az interneten megjelent állítólagos esettel kapcsolatban, amely szerint egy jegyellenőr nem viselkedett megfelelően egy kiskorú gyermekkel a jegyellenőrzés során, amely alátámasztaná, hogy az eset valóban megtörtént. A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) és a BKK által közzétett felhívás ellenére szemtanúk nem jelentkeztek és a sajtó sem tudott segítséget nyújtani az állítólagos eset felderítéséhez. A BKK lezártnak tekinti az ügyet.

2016. május 22-én, vasárnap olyan információk jelentek meg a sajtóban, miszerint egy jegyellenőr nem megfelelően viselkedett egy kiskorú gyermekkel, amiért annak nem volt diákigazolványa. Az ezzel kapcsolatos hír egy zárt közösségi oldalon jelent meg konkrétumok nélkül. A BKK és a FÖRI május 23-án fordult a nyilvánossághoz, kérve azt, hogy aki az eset szemtanúja volt, vagy rendelkezik információkkal arra vonatkozóan, hogy pontosan mikor történhetett a leírt konfliktus, esetleg az említett jegyellenőrökről (vagy legalább egyikükről) személyleírást tud adni, az forduljon a közlekedésszervező társaság ügyfélszolgálatához. Emellett nyilvánosan kérte azt a magát felháborodott édesanyának nevező személyt, aki az esetet a közösségi hálóra feltöltötte, hogy jelentkezzen a BKK-nál és segítse az állítólagos ügy kivizsgálását.

Az eltelt időszakban nem érkezett a BKK-hoz olyan értesítés, ami alapján el lehetett volna indítani a vizsgálatot. Bár a sajtó rövid idő alatt és sajnos kritika nélkül leközölte az interneten közzé tett, a jegyellenőröket kifejezetten negatív színben feltüntető esetet, eddig a média részéről sem érkezett olyan információ, ami segíthetett volna a leírt történet felderítésében. Az ügyet elindító bejegyzés íróját a BKK nem tudja elérni a közösségi hálón.

A Budapesti Közlekedési Központ érdemi információk nélkül nem tudja kivizsgálni az interneten leírtakat. Amennyiben a jövőben mégis jelentkezne olyan szemtanú, aki érdemi információkkal szolgál, úgy a közlekedési társaság megkezdi a vizsgálatot, jelenleg viszont kénytelen a történetet valótlanságnak, az ügyet pedig lezártnak tekinteni.

 

(Forrás: ma.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.