Hidegfront érkezik a hétvégére

A hétvégén egy hidegfront éri térségünket, amelynek hatására esőre és lehűlésre kell készülni – közölte csütörtökön az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

Az országos, középtávú előrejelzés szerint pénteken reggel, délelőtt még erősen felhős lesz az ég, és az északi tájakat leszámítva többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. Napközben több helyen kisüt a nap, de kora délutántól ismét – különösen az ország északi felén – többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok. Zivatarok környékén és északkeleten megerősödik a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet 11-17, a legmagasabb hőmérséklet 21-25 Celsius-fok között alakul.

Szombaton a déli óráktól ismét egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Nagy területen megélénkül, zivatarban viharossá is fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban 10-15 fok lehet. Napközben 22-27 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég. Sokfelé várható eső, zápor, keleten zivatar is előfordulhat. A több csapadék a nap első felében, délen valószínű. A minimumhőmérséklet 11-17 fok között valószínű, a nappali maximumok várhatóan 16-22 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.