Regisztrálja biciklijét a rendőrségen! – Elindult a BikeSafe program

(Budaörs, 2016. június 4. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Rendőrkapitányságon is lehet regisztrálni. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya BikeSafe elnevezéssel országos programot indított, amelynek célja az országos kerékpár regisztráció.

 

 

A program 2016. tavaszán került bevezetésre Pest megyében, amikortól a kültéri programokon, város- és falunapokon, valamint családokat megszólító rendezvényeken, továbbá előre egyeztetett időpontban a Budaörsi Rendőrkapitányságon is lehetőség nyílik a kerékpárok regisztrációjára, amely egységesen a www.bikesafe.hu internetes felületen történik.

 

Magyarországon több mint 10.000 kerékpárt lopnak el évente, nagy részük azonosítatlan, így sosem kerül meg. Néhány lopott kerékpár minden évben megkerül, de nyilvántartás híján nem tudják ki a gazdája, így nincs kinek visszaadni őket.

Aki regisztrálja a kerékpárját az adatbázisba, annak nagyobb az esélye, hogy az ellopott kétkerekűje visszakerül. A regisztráció során lefényképezik a kerékpárt és a tulajdonos kap hologramos matricát, valamint igazoló kártyát is.

Hazánkban jelenleg a kerékpároknak semmilyen nyilvántartása nincsen. Azzal, hogy nyilvántartásba veszik a biciklit, igazolni tudják, hogy a regisztrációkor a kerékpár az adott személy birtokában volt, a regisztrációhoz feltöltött dokumentumokkal (számla, blokk, adásvételi szerződés) pedig a tulajdonjogot is alá tudják támasztani.

 

A Budaörsi Rendőrkapitányságon is működik a program, így regisztrálni is lehet.

Ehhez nem kell mást tenni, mint e-mailen bejelentkező levelet küldeni Gulyás Katalin r. alezredes Közlekedésrendészeti Osztályvezető kisasszony, részére a gulyas@pest.police.hu címre. Ebben a bejelentkező személy nevét és telefonos elérhetőségét kérjük megjelölni, a későbbi időpont egyeztetés miatt.

 

A rendőrségi regisztráció ingyenes!

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.