Stephen Hawking megpróbálta feltörni a Trump-kódot

Donald Trump egy igazi demagóg, aki a legkisebb közös nevezőre utazik – Stephen Hawking bevallotta, hogy milliárdos sikereinek értelmezése még az ő képességeit is meghaladja.

 

 

Hawkingból azt próbálták kiszedni egy TV-interjúban, hogy a világegyetemről szerzett tudása alapján meg tudná-e mondani, vajon miért ilyen sikeres Donald Trump – írja a hirado.hu.

A világhírű elméleti fizikus nem titkolta megvetését az amerikai republikánusok jelöltjével kapcsolatban, szerinte a milliárdos a legkisebb közös nevezőt tűzte ki céljául, azaz az amerikai szavazók legbutábbjait állítja maga mögé, nekik próbál imponálni.

 

A Brexit ellen is kampányolt

A professzor Trump lesajnálása mellett a Brexitet támogató csoportnak is üzent: úgy gondolja, hogy az EU elhagyása nemcsak gazdasági és biztonságpolitikai kockázatokkal járhat, de megtorpanást okozna a tudományos szinten is.

Két nyilvánvaló okot sorolt fel, amiért a briteknek az EU-ban kell maradniuk: az első a mobilitás megőrzése: rengeteg uniós diák megy ki tanulni, és a brit diákok is szabadon tanulhatnak az EU-s országok intézményeiben. Tudományos szinten ez az információcsere nélkülözhetetlen.

Második indoknak a gazdasági stabilitást említette: az Európai Kutatási Tanács rengeteg segítséget nyújtott a brit intézményeknek.

 

(Forrás: ma.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.