Két biztosítóhoz is ezer körüli kárbejelentés érkezett az e heti viharok nyomán

Eddig több mint ezer bejelentés érkezett az Aegon biztosítóhoz az e heti tavaszi viharok nyomán, az ügyfelek által becsült kárösszeg meghaladja a 115 millió forintot – közölte az Aegon Magyarország Zrt. csütörtökön. Az Allianz Hungária Zrt.-hez csütörtök reggelig közel ezer kárbejelentés érkezett, de még nagy számú bejelentés várható – ismertette a biztosító honlapján.

 

Az Aegon közleménye szerint az elmúlt napok viharos időjárását követően csütörtökön 11 óráig mintegy 1000 bejelentés érkezett a piacvezető lakásbiztosítóhoz, ezek több mint fele Budapestről, Pest és Szolnok megyéből. Az ügyfelek által becsült kárösszeg meghaladja a 115 millió forintot, a bejelentés szerinti átlagkár pedig a 100 ezer forintot. A legtöbb kárt a villámcsapás (418) okozta, ezt követik a vihar (319) és a jégverés (185) okozta károk.

 

Az Allianznál a bejelentések több mint 30 százaléka beázáskár, a kárigények 23 százaléka mögött villámcsapás vagy villámcsapás indukciós hatása áll, és a károk közel 20 százaléka viharkár. Az Allianzhoz érkező bejelentések szerint alapvetően Budapestet, Hatvan környékét, a Jászságot, Bács-Kiskun megye északi részét és Nyíregyháza környékét sújtotta koncentráltan a május 24-ei vihar, de az Allianz az ország minden területéről fogadott kárbejelentéseket vihar-, felhőszakadás- és jégkárokkal kapcsolatban.

 

Az Allianz Hungária szerint az elmúlt évek tapasztalatai alapján a felkészülést javasolja, a biztosító kárstatisztikái szerint ugyanis májusban többször annyi viharkár van, mint az év többi hónapjában, és úgy néz ki, ez alól 2016 sem kivétel. A biztosítóhoz 2009 és 2014 között közel 29 ezer májusi viharral kapcsolatos bejelentés érkezett, ami a hat év alatt bekövetkezett összes viharkár egynegyedét tette ki.

 

(MTI)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.