A Piros Rózsa Dalkör “Arany Páva” fokozatú minősítést kapott

(Budaörs, 2016. május 25. – Budaörsi Infó) A budaörsi Piros Rózsa Dalkör 2016. május 16-án, Tatabányán, a Kórusok Országos Szövetsége által, a helyi Dalkör – Művelődési Ház megrendezésében; minősítéssel egybekötött országos Pünkösdi Dalostalálkozón megkapta a  2.  “Arany Páva ” fokozatú minősítését. Gyöngyösi Lászlóné, Rózsika a Dalkör tagja szintén “Arany Páva” fokozatú minősítésben részesült. Gratulálunk!

 

 

Berenténé Ari Erzsébet, a Piros Rózsa Dalkör vezetője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy két dalcsokrot énekeltek dr. Barsi Ernő gyűjtéséből: Pünkösd-köszöntő népdalokat és Bihari szerelmes dalokat.

A dalokat dr. Gerzanics Magdolna népzenekutató, újságíró, Budai Ilona Kossuth-díjas népdalénekes, népiének tanár és dr. Birínyi József népzenész, a “Hungaricumokat” elbíráló elnökség tagja zsűrizte.

 

Hamarosan Budaörsön kerül megrendezésre a Kárpát-medencei középdöntő.

2016. június 4-én 10 órai kezdettel a Piros Rózsa Dalkör rendezi meg – a Vass Lajos Népzenei Szövetség felkérése alapján immár a 3. alkalommal – a Kárpát-medencei középdöntőt.

A rendezvényen 33 fellépő lesz, dalkörökkel, szólistákkal összesen 230 fő.

Igen rangos zsűri fogja elbírálni a jelentkezőket, s hogy ki jut tovább a novemberben megrendezésre kerülő döntőbe. A cél a “Kiemelt Arany” fokozat elérése.

 

A zsűri tagjai: 

dr. Gerzanics Magdolna népzenekutató, újságíró

Juhász Erika népdalénekes, a Nyíregyházi Tanárképző Főiskola népiének tanára

Széles András népzenész, népzenetanár

 

Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak a szervezők! Gratulálunk a kiemelt sikerekhez!

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.