A Gróf Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtár ajánlata kicsiknek és nagyoknak

(Budaörs, 2016. május 25. – Budaörsi Infó) A budaörsi Gróf Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtár aktuális felnőtt és gyermekkönyv ajánlatát a cikkünkben olvashatják.

 

 

Felnőtt könyvek:

1. Frank Schätzing: Breaking News – A Saron-merénylet nyomában
2. Egressy Zoltán: Szarvas a ködben
3. Grecsó Krisztián: Jelmezbál
4. Jeffrey Archer: Ütött az óra (Clifton krónikák 6.)
5. Umberto Eco: Mutatványszám
6. Kazuo Ishiguro: Az eltemetett óriás

 

Kazuo Ishiguro: Az eltemetett óriás:

Lélegzetelállítóan szép történet arról, miért vágyunk feledni, és miért kell mégis emlékezni.Nagyregényt tart a kezében az Olvasó, a szó legnemesebb értelmében. Kazuo Ishiguro, a japán származású brit regényíró Az eltemetett óriás-sal szimbolikus történetet ajándékozott a világirodalomnak, ami, mint minden nagy elődje, az élet és halál mérlegén megmért emberi sorskalandról mesél, helytállásról vagy elbukásról a hűség és árulás, háború és béke, szerelem és barátság próbáiban.

Az idő és a helyszín az Arthur király halála utáni Britannia: a britonok és szászok közt még fennálló törékeny arthuri béke utolsó pillanatai. Axl és Beatrice, az idős házaspár nagy utazásra indul halványan derengő emlékei nyomába hogy végül sorsuk beteljesedhessék.

Vándorútjukon sorra összetalálkoznak a többi kulcsfigurával: a kizökkent időt helyreütni született szász harcossal, Wistannal és tanítványával, Edwinnel, majd az arthuri béke sötét titkát őrző Gawain lovaggal.

Ők együtt, ki-ki a maga okaival és céljaival, alakítják ki a cselekményt, melynek végkifejletében végre tisztán láthatóvá lesz múlt és jövő.A tájak és helyszínek a csodás japán animációs filmek festményszerű háttereire emlékeztetnek, a történet lassú kibontása és végig fenntartott izgalma a számítógépes kalandjátékok világát idézi.

Ishiguro mesterfokon fűzi össze a legnemesebb lírai egyszerűséggel elbeszélt történet szálait. Itt semmi nincs véletlen helyen vagy időben, ám ebben a kristálytiszta szerkezetben mégis minden mindvégig, a regény legutolsó mondatáig megőrzi a maga titkos jelentőségét.

 

eltemetett_orias_konyv

 

 

Gyerekkönyvek:

1. Kemény Kristóf: Puskás Öcsi – A külvárosi vagány hihetetlen kalandjai
2. Brezinová Ivona: Add a mancsod!
3. Barangoló – Kacskaringós utakon a világ körül
4. Vig Balázs: Todó kitálal az oviról
5. Margit Auer: Hű, de durva! (Mágikus állatok iskolája 4.)
6. Sir Steve Stevenson: Agatha nyomoz – A velencei dózse koronája (Agatha nyomoz 7.)

 

 

Brezinová Ivona: Add a mancsod!

Az első tanítási napon egy kerekesszékes fiú száguld be az iskola kapuján. Juleknek hívják, tavaly még mankóval közlekedett, idén azonban már ezzel az elektromos versenygéppel. Ugyanezen a reggelen Julek kutyája, Cézár is iskolába indul. Ő máshol tanul: egy olyan intézményben, ahol segítő kutyákat képeznek ki.

Ha Cézár levizsgázott, ő vigyáz majd Julekre, és segít könnyebbé tenni a fiú életét. Addig azonban még sok kaland vár rájuk: kerekesszék-verseny a parkban, nyomozás egy eltűnt osztálytárs után, végül egy rejtélyes teniszlabda titkának megfejtése. A cseh írónő története az elfogadásról és a barátságról szól, megismerhetjük belőle egy különleges fiú és egy különleges kutya humoros, megható hétköznapjait.

 

add_a_mancsod_konyv

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.