Először jutott ki magyar versenyző a szónokok világbajnokságára

Először lesz magyar versenyző a washingtoni nyilvános beszélő és beszédértékelő világbajnokságon, miután a hétvégén az Európa-bajnokságon a magyar csapat két arany és egy bronzérmet szerzett – közölte a Toastmasters International kommunikációs és vezetési készségfejlesztő nonprofit szervezet hétfőn.

 

Szűcs László international speech kategóriában ért el első helyezést, ahol 5-7 perces időkeretben kellett előadniuk beszédeiket a versenyzőknek, szabadon választott témában. A bírák egyebek mellett a beszéd felépítését, szerkezetét, a hangjátékot, valamint a testbeszéd vagy vizuális segédeszközök használatát pontozták.
Lippner Tamás ugyanebben a kategóriában, de németül versenyzett és végzett első helyen.

 

Hajdu Péter angol nyelvű beszédértékelésével az úgynevezett speech evaluation műfajban lett bronzérmes, amelyben a versenyzők meghallgatnak egy felkészült beszélőt, majd 5 perc áll rendelkezésükre, hogy visszajelzésüket megszerkesszék.

 

A Toastmasters International kommunikációs és vezetési készségfejlesztő nonprofit szervezet, küldetése, hogy tagjainak személyes fejlődésén keresztül elősegítse az előadói, kommunikációs és vezetői kultúra fejlődését. 1924-es alapítása óta mára 135 országban 15 400 klubbal és 332 000 aktív taggal rendelkezik.

 

(MTI)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.