Záporos folytatás szerdától melegedéssel

Pünkösd hétfőn hosszabb-rövidebb napos időszakokra mindenhol számíthatunk, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből elszórtan futó zápor kialakulhat. Élénk, helyenként erős lesz az északnyugati, nyugati szél. Hűvös lesz a hajnal, a fagyzugos helyeken talajmenti fagy sem kizárt, napközben 14-18 fok várható.

Vasárnap egy hidegfront felhőzetéből kezdetben még többfelé, délután, este inkább már csak délen és keleten várható eső, zápor, napközben a Tiszántúlon egy-egy zivatar.  Délutántól északnyugat felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása. Sokfelé élénk, erős lökések kísérhetik az északi, északnyugati szelet. A csúcshőmérséklet 11 és 19 fok között alakul.
Hidegfronti hatás várható.
Kedden is gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, elszórtan záporok kialakulhatnak, északkeleten esetleg egy-egy zivatar is lehet. A kissé szeles időben 14-19 fokot mérhetünk.

Szerdától melegedhet az idő, pénteken már 23-24 fok is lehet. A több-kevesebb napsütés mellett szerdán csak néhol, csütörtökön és pénteken szórványosan fordulhat elő zápor, helyenként zivatar. Gyakran élénk lesz a szél.

 

(forrás: idokep.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.