Római tenisztorna – Babos Tímea közel három órás mérkőzésen győzte le Venus Williamset

Babos Tímea közel háromórás csatában, három játszmában győzte le a világranglistán 14. amerikai Venus Williamset a római salakpályás tenisztorna második fordulójában, szerdán.

 

A viadal honlapjának beszámolója alapján a 23 éves soproni játékos – aki kedden ünnepelte születésnapját – az első játszmában már dupla brékelőnyben is volt, 4-1-re vezetett, de 12 évvel idősebb riválisa innen egyenlített, s végül Babosnak kellett rövidítésre mentenie a szettet. A tie-breakben a hétszeres Grand Slam-győztes koncentrált jobban.

Hasonlóan alakult a folytatás is, ugyanis a világranglistán 48. Babos pillanatok alatt elhúzott 3:0-ra, de az idősebbik Williams-nővér gyorsan egyenlített. A folytatásban fej-fej mellett haladtak, majd a magyar teniszező a legjobb pillanatban, 6:5-ös vezetésnél brékelt, s így közel két óra játék után egalizált.

A döntő játszmában mindkét játékos többször elveszítette saját adogatását. Babos 5:4-es vezetésénél Williams kettős hibával juttatta meccslabdához a magyar játékost, aki ki is használta a lehetőséget.

Babos a legjobb 16 között a szintén amerikai Madison Keys ellen lép majd pályára.

    Eredmény:

egyes, 2. forduló (a 16 közé jutásért):

Babos Tímea-Venus Williams (amerikai, 12.) 6:7 (5-7), 7:5, 6:4

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.