Egészséges kicsinek adott életet egy korábban terhességet színlelő óriáspanda

Több mint 100 ezer ember követte nyomon egy 145 grammos hím óriáspanda bébi világra jöttét az interneten pénteken. Az anya egyszer már bekerült a híradásokba, mert két éve álterhességgel tévesztette meg gondozóit.

 

A délnyugat-kínai Szecsuan tartomány székvárosában, Csengtuban található Óriáspanda Tenyésztő- és Kutatóközpont új büszkesége a világ első idei panda újszülöttje. A kora reggel, 6 óra 6 perckor született kicsi és anyja – Aj Hin – egyaránt egészségesek.

Az élő webkamerás közvetítés valójában már szerda este elindult, ugyanis Aj Hin félreérthetetlen jeleit mutatta, hogy közeleg a szülés ideje. Gondozói tisztában voltak azzal, hogy várandós. Az elmúlt 20 napban egyéb jelek, köztük étvágytalansága, arra utaltak, hogy közeledik a “nagy nap”.

Az anya Japánban született 2006 decemberében egy Mej Mej nevű óriáspandától és van egy ikertestvére is. Az ikerpár 2012-ben került Kínába.

Aj Hin egyszer már megtréfálta a pandarajongókat, akik 48 órán át várták, hogy világra hozza utódját, amikor kiderült, hogy addig valójában csak terhesnek tettette magát. 2014 augusztusában végül nem szült, a pandakamerát izgatottan lesők hoppon maradtak.

A szakemberek előtt ismert, hogy a pandák időnként az álterhesség módszeréhez folyamodnak annak érdekében, hogy a terhes anyáknak járó megkülönböztetett figyelemhez, légkondicionált körülményekhez, finom falatokhoz, köztük az extra bambuszadagokhoz hozzájussanak.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.