XV. Virágok vetélkedése Budaörsön (képek)

(Budaörs, 2016. május 4. – Budaörsi Infó) 2016. május 3-án tartották a Virágok vetélkedése gálaestjét és a fellépők zsűrizésére is ekkor került sor. A helyszínt Budaörsön, a megszokottakhoz híven, a Jókai Mór Művelődési Központ biztosította.

 

 

A Virágok vetélkedése rendezvényt több helyszínen tartották meg: a budapesti Domokos Pál Péter Általános Iskolában és a budaörsi Jókai Mór Művelődési Központban.

Tündik Tamás, a Gyepűk Népe Alapítvány elnöke, a rendzvény szervezője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy az idén ünnepli 15-dik születésnapját a vetélkedő, így jubileumi műsorral készültek a jeles alkalomra.

 

„Rengeteg határon túli vendég érkezett most hozzánk, számszerűen 55 fellépő, Budaörs és környékéről pedig 60 énekes énekelt az est folyamán.

Nagyon hálás vagyok minden segítőmnek, szponzorunknak, aki támogatott minket!”

 

 

2016_viragok_vetelkedese20

 

Az énekesek a Jókai Mór Művelődési Központ színház- és Galéria termében mutatták be a két, három-három tagú zsűrinek a tudásukat.

 

2016_viragok_vetelkedese11

2016_viragok_vetelkedese10

2016_viragok_vetelkedese18

2016_viragok_vetelkedese17

2016_viragok_vetelkedese16

2016_viragok_vetelkedese14

 

 

A zsűritagok: dr. Gerzenics Magdolna népzenekutató; Domokos Mária, a Zenetudományi Intézet munkatársa; Havai Viktória népdalénekes, Csoma Gergely szobrász, fotóművész; Sebestyén Józsefné és Boldizsárné Anna, a Kisdorogi Székely Hagyomány Egyesülettől, valamint Szilágyi Angelika népdalénekes Moldvából.

 

 

2016_viragok_vetelkedese8

2016_viragok_vetelkedese1

2016_viragok_vetelkedese2

 

 

Minden fellépő ajándék könyvcsomagot és oklevelet kapott.

 

2016_viragok_vetelkedese23

 

 

Az estet gálaműsor zárta, amit Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere nyitott meg.

 

2016_viragok_vetelkedese28

Wittinghoff Tamás

 

 

Wittinghoff Tamás megnyitó beszédében először gratulált Tündik Tamásnak, a rendezvény kitalálójának, aki immár másfél évtizede fáradhatatlan szervezője a Virágok vetélkedésének, a gyermekek és fiatalok Kárpát-medencei találkozójának.

Tündik Tamás januárban, a Magyar Kultúra Napján kapta meg a Csokonai Vitéz Mihály Alkotói Díjat. Míg április elején a Táncház-érmet vehette át kiemelkedő néptáncos és néptánc-pedagógusi munkája, valamint a táncház mozgalom érdekében végzett kimagasló tevékenysége elismeréseként.

Tündik Tamás 40 éve tanít különböző táncházakban, így a Budaörsi Szélrózsa Néptánc Együttesünknél is, ahol 23 éve dolgozik. Megalakulása óta vezeti a Gyepük Népe Alapítványt.

„Az idei hatnapos programra – amely április 30-án kezdődött, és május 5-ig tart –, a Kárpát-medence sok részéről érkeztek a versenyzők. A vendégek egy része budaörsi családoknál szállt meg, akiknek külön megköszönöm e nemes hozzájárulásukat” – mondta el Wittinghoff Tamás.

„Sajnálom, hogy a rendezvény fővédnöke, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes ma nem lehet itt velünk, mert azt olvastam tőle, hogy “Az Úristen az embert ide helyezte, ebbe a világba, mint egy kertbe, hogy kertészként gondozza azt. A vadász kezében a fegyver pontosan az, ami a kertész kezében a metszőolló”. 

Ha itt lenne, biztosan arra kérném, ezúttal tegyük le a puskát és még a metszőollót is, és hagyjuk, hadd virágozzék szabadon száz virág!”

Nagy köszönet a szervezőknek, hogy ezt ismét lehetővé tették. És persze hála azoknak a gyerekeknek és kísérőiknek is, akik vállalták az utazással és szerepléssel együtt járó nehézségeket.

A fellépőknek, a szervezőknek és a nézőknek egyaránt kívánom, hogy legyen számukra felejthetetlen ez a nap.”

 

A megnyitóbeszédet követően pedig elkezdődött a gálaműsor, melynek keretében a legkiválóbb énekesek és táncosok mutatták be tudásukat a nagyérdeműnek.

 

 

2016_viragok_vetelkedese25

Tündik Tamás

 

 

2016_viragok_vetelkedese27

2016_viragok_vetelkedese34

2016_viragok_vetelkedese33

2016_viragok_vetelkedese32

2016_viragok_vetelkedese31

2016_viragok_vetelkedese30

 

 

 

 

(Budaörsi Infó)

 

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.