A Civil díj pályázatán döntős lett a BULÁKE

(Budaörs, 2016. május 4. – Budaörsi Infó) Melyik a legígéretesebb civil start-up? Melyik volt 2015-ben a legjobb civil-vállalati együttműködés, a legnagyobb hatást elérő projekt vagy társadalmi kampány?

 

Kérdések, melyekre ritkán adatnak meg a válaszok. A NIOK Alapítvány ezt a hiányt kívánja pótolni azzal, hogy megalapította a civil díjait, és hét kategóriában jutalmazza a szektor legjeit, ezzel is felhívva a figyelmet a nonprofit szektor eredményeire, sikereire.

A Civil Díj pályázat keretei között olyan innovatív civil kezdeményezéseket, projekteket, programokat díjaznak, amelyek újszerű megközelítést alkalmazva kiemelkedő eredményeket értek el.

A díjátadó gála időpontja 2016. május 3-án volt, ahol a Buda-környéki Látássérültek Közhasznú Egyesülete (BULÁKE) is jelen volt.

A BULÁKE az ország több mint 100 nevező civil szervezete közül a ‘Legjobb együttműködés’ kategória döntősei közé jutott a ‘Segítettből segítővé’ c. pályázatával.

 

civildij4

 

A döntős pályázatokból készített rövid bemutatókat kiállították a helyszínen, így az érdeklődők megismerkedhettek a pályázók munkájával.

 

civildij2

A BULÁKE bemutatója

 

A Díjátadó Gála házigazdája Hajós András volt. Felszólaltak a szervezők és a zsűri képviselői, valamint rövid gondolatébresztő előadást tartott Halácsy Péter a Prezi társalapítója, és a Budapest Schools megálmodója és elindítója. Ezt követően bejelentésre kerültek a győztesek, valamint elismerő oklevelet adtak át, minden döntőbe jutott szervezetnek.

Az est vacsorával és kötetlen beszélgetéssel zárult.

A díjakra kiírt pályázatra több mint száz nevezés érkezett be, a nevezéseket előzetesen átnézve igen sok magas színvonalú, díjra érdemes szervezetet/projektet mutatkozott be.

A 13 tagú zsűriben a szektort jól ismerő szakemberek vettek részt.

 

(Budaörsi Infó/Fotó: BULÁKE)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.